Per praėjusią savaitę buvo įmuštas 21 įvartis, iš kurių 3 skriejo į savus vartus. Gargžduose buvo parodyta raudona kortelė, be to, „Kauno Žalgiris“ įsigudrino nerealizuoti dar vieno baudinio.

Rimantė. „Gintra-Universitetas“ 8:0 nugalėjo ŠSG-FA „Šiauliai“ ekipą, o rezultatyviausia šio sezono futbolininkė Rimantė Jonušaitė pelnė dar 2 įvarčius, kurie šio sezono sąskaitą padidino iki 47. Jau kitą savaitę oficialiai taps aišku, kad Rimantei antrus metus iš eilės priklauso auksinis A lygos batelis.

Jaunoji „Gintros“ puolimo lyderė nuo 2019 metų pradžios A lygoje yra pasižymėjusi net 88 kartus. Įspūdinga? Kai tau šešiolika metų – dar ir kaip.

Dvikova prieš „Šiaulius“ atrodė taip, kai abi komandos dar prieš prasidedant dvikovai žino, kaip ji baigsis. „Gintros“ komanda 26-ąją minutę jau pirmavo 4:0 ir jau tuomet įjungė gerokai žemesnę pavarą. Tiesa, ne tiek žemą, kad treneris Rimantas Viktoravičius iškart po rungtynių lieptų dar papildomai pasitreniruoti.

„Utenos Utenis“. Smagiai pradėjusi čempionatą „Utenos Utenio“ komanda sezoną užbaigė pralaimėjimu 0:8 Vilniaus „Žalgirio“-MRU ekipai. Šis pralaimėjimas lėmė, kad „Utenos Utenio“ merginos krenta į paskutinę turnyro lentelės vietą. Aišku, labai realu, kad po paskutiniųjų ŠSG-FA „Šiaulių“ komandos rungtynių uteniškės sugrįš į 5-ąją poziciją, tačiau taip pat realu, kad tai nepagerins komandos nuotaikų dėl antrosios sezono pusės.

Paskutinį kartą uteniškės laimėjo liepos 12-ąją, paskutinį tašką iškovojo rugpjūčio 16-ąją. Tądien buvo įmuštas paskutinis šios komandos įvartis.

Komanda itin susilpnėjo po Liucijos Vaitukaitytės pasitraukimo iš komandos. Tuomet „Utenos Utenis“ ne tik kad neteko puikios žaidėjos, tačiau ekipoje neliko psichologinės lyderės, kuri savo lyderystę sugebėdavo perteikti jaunosioms komandos draugėms.

Dar vieną smūgį „Utenos Utenis“ patyrė sezono viduryje, kai į avariją pateko pagrindinė ekipos vartininkė Aušrinė Bikutė. Nors kapitonė į aikštę sugrįžo pakankamai greitai, tačiau morališkai komanda buvo sugniuždyta.

Dvikovoje prieš sostinės ekipą „Utenos Utenio“ merginos sukūrė pavojingesnių situacijų, tačiau jos įvarčiais nevirto, visų pirma, dėl visiško nepasitikėjimo savo veiksmais. Visiškai kitokios buvo „Žalgirio“-MRU merginos, kurios net ir žaidusios be dviejų savo vartininkių (į vartus stojo vartininkių trenerė Aistė Griciūtė), be didelio užsidegimo ir intensyvumo sugebėjo iškovoti labai įtikinamą pergalę. MFA atstovėms namie liko nugalėti Gargždų „Bangą“ ir ji, nepriklausomai nuo „Kauno Žalgirio“ likusių rungtynių, pirmąkart istorijoje užsitikrintų 2-ąją A lygos vietą.

„Banga“ – ketvirta. Apie tai, kad Gargždų merginos liks ketvirtos šiame sezone buvo praktiškai aišku po jų nesėkmingų rungtynių trečiame rate prieš „Šiaulius“ ir „Utenos Utenį“. Prieš dvi silpniausias lygos komandas iškovoti tik 2 taškai pagrindinėms konkurentėms iš Vilniaus ir Kauno leido sėkmingai atsiplėšti bei galvoti apie tai, kaip pakovoti dėl antros pozicijos. Tiesa, 3 pergalės paeiliui „tigrėms“ dar leido pasvajoti apie šviesesnį rytojų, tačiau tarpusavio rungtynėse buvo sudėti galutiniai taškai.

Šįkart „Kauno Žalgiris“ už „Bangą“ buvo tiek stipresnis (4:1), kad jam kortų nesumaišė nei eilinis nerealizuotas baudinys, nei antro kėlinio viduryje užsidirbta raudona kortelė. Apskritai, žaisdamos mažumoje, kaunietės savo pranašumą padidino dar labiau. Šioje dvikovoje vertėtų išskirti jaunąją Rusnę Makarevičiūtę. Ji pirmąkart karjeroje įformino dublį.

„Banga“ sezoną užbaigs sostinėje rungtynėmis su MFA „Žalgiriu“-MRU. Nebus lengva? Ne tas žodis. Žalgirietės, galime neabejoti, norės atsirevanšuoti už netikėtą pralaimėjimą trečio rato tarpusavio rungtynėse bei galutinai užsitikrinti 2-ąją vietą. Tiesa, to antrojo motyvo gali ir nebūti, jei šį sekmadienį „Gintra-Universitetas“ iškovos pergalę išvykoje prieš „Kauno Žalgirį“. Jei taip nutiktų, jau šį sekmadienį Vilniaus merginos užsitikrintų lygos sidabrą.

Šaltinis
Temos
Lietuvos futbolo federacija (LFF)
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)