Užsidarė visa komanda

Raudoną signalą dėl 23-ejų „Riterių“ gynėjo įžiebė spalio 5 d. jam atvykus į Lietuvos rinktinės stovyklą atliktas testas.

Futbolininkas iškart buvo izoliuotas, tačiau du pakartotiniai testai parodė, jog aliarmas buvo netikras. Remiantis kraujo tyrimo rezultatais, D. Barauskas COVID-19 nė nesirgo.

Vis dėlto tiek jis pats, tiek į jo kontaktų sąrašą patekę bendraklubiai Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) nurodymu iki šiol tebėra saviizoliacijoje.

Kuo skiriasi J. Lauvergne'o ir D. Barausko situacijos?

Praėjusią savaitę susiruošęs skristi į Rusiją, kur laukė Eurolygos rungtynės, „Žalgiris“ iš pradžių iš laboratorijos sulaukė žinios, jog niekas komandoje nėra užsikrėtęs. Tik vėliau atskriejo patikslinimas dėl J. Lauvergne'o, ir į oro uostą jau susiruošusi ekipa išskrido be vidurio puolėjo.

„Viskas įvyko žaibiškai, iš karto po to buvo atliekami pakartotiniai testai, kurių atsakymai buvo neigiami. Klausimas, ar tas tariamai teigiamas testas išvis buvo užregistruotas. Nežinau ir negaliu to pasakyti, bet galbūt būtent dėl to „Žalgirio“ ir mūsų situacijos skiriasi“, – kalbėdama su Delfi, svarstė „Riterių“ komunikacijos ir rinkodaros vadovė Meda Piečytė.

„Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris tokios versijos patvirtinti negalėjo.

„Joffrey buvo atlikti du pakartotiniai PGR tyrimai, ir abiejų atsakymai buvo neigiami. Visuomenės sveikatos centrui pateikėme šią informaciją ir gavome leidimą grįžti į treniruotes. Kaip ir kokiomis aplinkybėmis tas leidimas suteiktas, reikėtų klausti jų pačių“, – sakė Lietuvos krepšinio čempionų atstovas.

Prašo keisti ministro įsakymą

Įdomiausia, jog dalis „Riterių“ žaidėjų gali treniruotis, kol likę komandos draugai su D. Barausku priešakyje yra priversti užsidaryti namuose.

Mat Gytis Paulauskas šiuo metu sportuoja su pasirodymą UEFA Tautų lygoje tęsiančia nacionaline ekipa, o Lukas Paukštė, Deividas Malžinskas ir Matas Ramanauskas ruošiasi su Lietuvos jaunimo (iki 21-erių metų) rinktine.

Skamba absurdiškai, bet po paskutinių tarptautinių rungtynių šią savaitę grįžę į klubą, „Riterių“ žaidėjai teoriškai turėtų taip pat izoliuotis.

Nei „Riterių“, nei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) atstovai nesupranta šios keistos situacijos.

„Mes vadovavomės įsakymu dėl didelio meistriškumo sportininkų, tarėmės su NVSC. Jie patvirtino leidimus žaidėjams iš viešbučio, kuriame gyvena, vykti į treniruotes ar rungtynes ir atgal. Manau, panašiai bendravo ir „Žalgiris“. Viską pavyko suderinti, o kodėl kitaip yra „Riterių“ atveju, nežinau, negaliu pasakyti“, – pečiais traukė LFF nacionalinių rinktinių departamento vadovas Mindaugas Zurza.

Vis dėlto sudėję rankas laukti, kol baigsis dviejų savaičių saviizoliacijos terminas, nesiruošia ir „Riteriai“.

Mat spalio 17 d. LFF taurės turnyro pusfinalyje jie grumsis su „Panevėžiu“. O visiškai nesitreniravę žengti į vienas svarbiausių sezono rungtynių, kuriose bandys išsaugoti viltis kitąmet vėl dalyvauti UEFA Europos lygos atrankoje, vilniečiai anaiptol nenorėtų.

„Matydami, kad NVSC neturi galimybių ką nors pakeisti, praėjusį penktadienį kartu su LFF ir A lyga raštu kreipėmės tiek į Vyriausybę, tiek į Sveikatos apsaugos ministeriją. Mūsų prašymas – netaikyti bendros saviizoliacijos komandai, kai joje tėra vienas ar keli koronaviruso atvejai. Tokia yra tarptautinė praktika. Tikimės, kad greitu metu teisės aktai bus atitinkamai pakoreguoti“, – vylėsi M. Piečytė.

Paaiškinti, kuo skiriasi „Riterių“ ir nacionalinių rinktinių ar „Žalgirio“ situacijos, Delfi pirmadienį prašė NVSC, pastarasis pateikti atsakymą žadėjo kitą darbo dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)