Sekmadienį UEFA Tautų lygos mače Lietuvos ir Baltarusijos rinktinės po permainingos kovos išsiskyrė taikiai 2:2.

Kitaip nei futbolo aikštėje, Minske taika ir toliau nekvepia: tą pačią dieną OMON daliniai vėl atakavo protestuotojus sostinės centre.

Bet apie tai, kas vyksta tėvynėje, Baltarusijos ekipos strategas Michailas Markhelis kalbėti nelinkęs.

„Atvažiavome čia žaisti futbolo, todėl klausimai apie situaciją Baltarusijoje nėra teisingi, nenorėčiau apie tai diskutuoti. Manau, kiekvienas žaidėjas turi savo nuomonę apie tai, tačiau jie profesionalai. Mes atvažiavome tik žaisti futbolo“, – Delfi paklaustas, kaip komandą veikia įvykiai šalyje, nukirto treneris.

Jį galima suprasti: Baltarusijos futbolo federacijos (ABFF) prezidento pareigas eina buvęs kariškis, A. Lukašenkos politinis bendražygis Vladimiras Bazanovas. Pats M. Markhelis praėjusį mėnesį dalyvavo slaptoje A. Lukašenkos inauguracijos ceremonijoje Minske.

Tačiau sekmadienį LFF stadione buvo ir kitokių pažiūrų baltarusių.

Prieš rungtynes ir jų metu tribūnose keliskart skambėjo opozicijos pamėgta skanduotė „Tegyvuoja Baltarusija!“. Vis dėlto kito simbolio – istorinės 1918-ųjų ir 1991-1995 metų Baltarusijos vėliavos – LFF stadione nesimatė.

Su ja kaimynų gerbėjai galėjo nusifotografuoti tik greta arenos.

LFF varžybų ir licencijavimo departamento vadovas Maksimas Bechterevas Delfi patvirtino, jog apsaugos darbuotojai sekmadienį neleido įsinešti kelių vėliavų į stadioną.

Tvarką prižiūrėję policijos pareigūnai dėl to taip pat nematė problemos, tačiau mačo išvakarėse situaciją esą pakeitė konsultacijos su UEFA.

„Kontaktavome su UEFA atstovais, jie prašė, kad nebūtų kažkokių nereikalingų bangų. Su UEFA pagalba nusprendėme kitaip. Kažkokių grėsmių čia nematėme, bet nenorėjome gauti baudų, juk niekas jų nemėgsta mokėti. Mums aukščiausias valdymo organas yra UEFA, ir privalome viską daryti taip, kaip jie prašo. Todėl vėliavas atsinešusiems sirgaliams buvo pasiūlyta palikti jas prie įėjimo ir atsiimti po rungtynių“, – Delfi pirmadienį sakė M. Bechterevas.

Trečiadienį lietuviai žais dar vienas Tautų lygos rungtynes namuose – šįkart su Albanija.

Pastaraisiais metais albanų gerbėjai ne kartą per tarptautinius mačus stadionuose erzino serbus įvairia simbolika, susijusia su Kosovu. Ir atvirkščiai.

„Niuansų dabar yra su visomis Europos Sąjungai nepriklausančiomis šalimis. Kol kas apie tai su policija dar nekalbėjome, turėsime susirinkimą truputį vėliau. Bet Albanijos sirgalių stadione nebus, tikiuosi, lietuviai jokių uždraustų simbolių nesineš“, – kalbėjo M. Bechterevas.

Mačas su albanais vyks trečiadienį, nuo 19 val.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes išvykoje rugsėjį Valdo Urbono auklėtiniai laimėjo 1:0.

Varžyboms įpusėjus visos keturios komandos Tautų lygos C diviziono 4-oje grupėje yra surinkusios po 4 taškus.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)