Lietuvos futbolininkai sekmadienio vakarą UEFA Tautų lygos rungtynėse namuose 2:2 sužaidė su Baltarusijos vienuolike.

Puikią formą pastaruoju metu demonstruojantis Arvydas Novikovas jau 7-ąją minutę pasiuntė kamuolį į vartus ir išvedė Lietuvą į priekį.

Nors baltarusiai po praleisto įvarčio visiškai perėmė kamuolio kontrolę, lietuviai per visą pirmąjį kėlinį neleido jiems atlikti nė vieno smūgio į vartų plotą.

Antrąjį kėlinį kiek aktyviau pradėjo jau Lietuvos futbolininkai, tačiau 58-ąją minutę Egidijus Vaitkūnas baudos aikštelėje rankomis nugriovė varžovą, o teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį.

Vartininkas Tomas Švedkauskas atspėjo, kur bus mušamas kamuolys, tačiau baudinį uždirbusio Vitalijaus Lisakovičiaus smūgio atremti jam nepavyko. 1:1.

Apsukų po įvarčio nemažinę baltarusiai surengė vartų apgultį ir išsiveržė į priekį. 66-ąją minutę galva T. Švedkauską nuginklavo Aleksandras Sačivko. 1:2.


Lietuvos rinktinė nepasidavė ir 75-ąją minutę išlygino rezultatą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Karolis Laukžemis paliko už nugaros du varžovus ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. 2:2.

Per likusias minutes abi komandos solidžiai pasirodė gynyboje bei nuskambėjus finaliniam švilpukui pasitenkino lygiosiomis.

Rungtynių Lietuva - Baltarusija statistika

Tai buvo pirmoji Lietuvos ir Baltarusijos akistata oficialiose futbolo rungtynėse. Šių šalių rinktinės yra sužaidusios 9 draugiškus susitikimus.

Šiomis rungtynėmis buvo baigtas C diviziono 4 grupės pirmasis ratas. Kitos grupės rungtynės įvyko kiek anksčiau: Albanija ir Kazachstanas sužaidė 0:0.

Visos grupės komandos po trijų turų yra surinkusios po 4 taškus.

Ankstesniuose grupės mačuose Valdo Urbono auklėtiniai 0:2 nusileido Kazachstanui, bet 1:0 palaužė Albaniją. Baltarusija 0:2 nusileido Albanijai, bet 2:1 nugalėjo Kazachstaną.

Po pergalės prieš Albaniją, lietuviai šią savaitę draugiškame mače 3:1 įveikė estus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)