Vokietijos nacionalinė komanda svečiuose 2:1 palaužė Ukrainos rinktinę. 20 minutę pasižymėjo Matthiasas Ginteris, o 49 minutę įvartį pridėjo Leonas Goretzka, tačiau 77 minutę rezultatą švelnino baudinį realizavęs Ruslanas Malinovskis.

Nors vokiečiai ilgai kontroliavo kamuolį, jie nesugebėjo išnaudoti daugybės turėtų progų, o ukrainiečiai kėlė pavojų Manuelio Neuerio vartams greitose atakose. Paskutinėmis minutėmis šeimininkai kilo į šturmą, bet Vokietijos rinktinė atsilaikė.

„Gerai, kad laimėjome, tačiau galėjome pirmauti 3:0 ar 4:0. Kai kuriose situacijose kamuolį atiduodavome pernelyg lengvai. Kai pirmavome 2:0, varžovai buvo pavargę, tačiau mes tuo nepasinaudojome“, – po mačo nepatenkintas buvo vokiečių strategas Joachimas Lowas.

Kiek daugiau optimizmo šeštadienio vakarą turėjo Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Luisas Enrique, kurio auklėtiniai namuose 1:0 įrodė pranašumą prieš Šveicarijos futbolininkus.

Vienintelis įvartis Madride krito 14-ąją minutę, kai šveicarai nesugebėjo įžaisti kamuolio baudos aikštelėje bei sukūrė puikų šansą Mikeliui Oyarzabalui. Dovanėlę gavęs „Real Sociedad“ puolėjas nesuklydo.

Nors tik tris kartus į vartų plotą mušę ispanai pergalę iškovojo varžovų klaidos dėka, L. Enrique gyrė auklėtinius už gerą žaidimą: „Įvartis nebuvo šveicarų klaida, tai buvo mūsų gero žaidimo rezultatas. Mano auklėtiniai atliko puikų darbą.“

Kitose šeštadienio rungtynėse Liuksemburgas 2:0 įveikė Kiprą, Juodkalnija tokiu pačiu rezultatu pranoko Azerbaidžaną, Farerų Salos su Latvija sužaidė 1:1, Andora su Malta – 0:0, o Gibraltaras 1:0 nugalėjo Lichtenšteiną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)