Atrankos komandos buvo suskirstytos į keturis atskirus atrankos turnyrus pagal pasirodymą Tautų lygos turnyre, todėl iškovoti po kelialapį gali visų keturių divizionų rinktinės.

Pajėgiausiųjų krepšelyje ketvirtadienį Vengrija 3:1 eliminavo Bulgariją, o favoritė Islandija 2:1 palaužė Rumuniją. Vengrai su islandais finale dėl kelialapio į čempionatą varžysis lapkričio 12-ąją Budapešte.

B krepšelyje Šiaurės Airija baudinių serijoje 4:3 (1:1) įveikė Bosniją ir Hercegoviną, o Slovakija taip pat baudinių serijoje 4:2 (0:0) eliminavo Airiją. Finalas lapkričio 12-ąją vyks Belfaste.

C krepšelyje Serbija per pratęsimą 2:1 nukovė Norvegiją, o Škotija baudinių serijoje 5:3 (0:0) palaužė Izraelį. Kaip ir kiti atrankų finalai, serbų ir škotų akistata vyks po mėnesio, Belgrade.

Silpniausiame D krepšelyje kelialapį į Europos pirmenybes iškovos komanda, kuri jose dar nėra žaidusi niekada. Tbilisyje vyksiančiame finale susitiks Sakartvelas ir Šiaurės Makedonija.

Sakartvelas pusfinalyje 1:0 nugalėjo Baltarusiją, o Šiaurės Makedonija 2:1 eliminavo Kosovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)