„Dėkoju vyrams, jog iškentėjo, parodė charakterį. Tai labai komandinė, vyriška pergalė“, – po iškovotų sunkių ir labai svarbių trijų taškų prieš tiesioginį konkurentą „Kauno Žalgirį“ sakė „Žalgirio“ treneris Aliaksejus Baga.

Komandas prieš rungtynes turnyro lentelėje skyrė tik du taškai, tad laimėjimo kaina buvo didelė. Įtemptas rungtynes nulėmė vienintelis įvartis 9 minutę.

„Gerai šiandien sužaidėme gynyboje prieš greitus varžovus. Realizavome savo progas, nors jų turėjome dar ir daugiau. Labai svarbu, jog tokiose sunkiose rungtynėse išvykoje sezono pabaigoje iškovojome tris taškus. Čia visada sunku žaisti, todėl trys taškai labai svarbūs“, – teigė A. Baga.

„Po šių rungtynių esu labai laimingas, nes tai kaip derbis. Labai svarbi pergalė, – antrino „Žalgirio“ puolėjas Andrija Kaludžerovičius – Tai kaip žaidėme, ar kas atsitiko rungtynėse pasimirš. Kovosime iki pabaigos ir sieksime laimėti čempionatą. Tikimės, kad „Sūduva“ turės varžovų, kurie atims taškus.“

A. Kaludžerovičius nepateko į rungtynių protokolą kaip įvarčio autorius – jis įskaitytas kaip įvartis į savo vartus Egidijui Vaitkūnui. Tačiau serbas buvo vienas to epizodo „kaltininkų“.

„Mušiau į vartus, vartininkas atmušė, o vėliau nesupratau kas atsitiko, kamuolys įkrito į vartus. Nesupratau, ar tai buvo įvartis į savo vartus. Turbūt labiau į savo, bet nėra svarbu. Prieš rungtynes kalbėjome – reikia kaip nors įmušti, nesvarbu kas ar kaip. Svarbu laimėti. Tai buvo vienintelis svarbus dalykas šiandien ir džiaugiamės, kad tai pavyko“, – sakė puolėjas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ turėjo dar bent tris šimtaprocentes progas, bet jomis nepasinaudojo ir dėl to rungtynių intriga išliko iki galo.

„Aš turėjau dvi geras progas, Liviu Antalis taip pat turėjo vieną. Bet sunku išnaudoti visas progas. Normalu, kad vienose rungtynėse vienas progas išnaudoji, kitų ne. Įmušti įvartį ne taip lengva. Tai sunkiausias dalykas futbole. Šiandien įmušėme kartą, nepraleidome. Sveikinimai komandai, važiuojame namo patenkinti“, – teigė A. Kaludžerovičius.

Paklaustas apie aukštą varžovų spaudimą, „Žalgirio“ treneris A. Baga teigė, kad tai buvo viena iš komandos plano dalių: „Kauno ekipa gerai pradeda atakas, gerai žaidžia su kamuoliu. Jei jiems duotume laiko, būtų problemų. Todėl uždaryti atakų pradžia reikia anksčiau. Apie tai irgi kalbėjome, tam ruošėmės, tą ir atlikome.“

Nepaisant atkaklios kovos, kuri pareikalavo nemažai jėgų, „Žalgiris“ atliko vienintelį keitimą. „Sezono pabaigai esame neblogai pasiruošę. Vaikinai turi žaidybinės praktikos. Kitas dalykas – į tokias rungtynes sunku įeiti. Antalis, Kaludžerovičius, Videmontas gerai žaidė puolime, padėjo ir gynyboje. Nebuvo logiška kažką keisti“, – aiškino savo sprendimą vilniečių strategas.

Po šio turo A lygos kovose įvyks pertrauka dėl tarptautinių rinktinių rungtynių.

„Žalgirio“ kitos oficialios rungtynės laukia spalio 17 d. – „Hegelmann LFF taurės“ pusfinalyje su „Sūduva“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)