„Sūduva“ namie nugalėjo Vilniaus „Riterius“ net 7:1.

Marijampoliečiai rungtynes pradėjo tvirtai ir jau 2 minutę išsiveržė į priekį, kai kamuolį fantastišku tolimu smūgiu į svečių vartus pasiuntė Nicolas Gorobsovas.

25 minutę „Sūduva“ pelnė teisę mušti baudinį, kurį realizavo Josipas Tadičius.

Po kelių minučių idealioje situacijoje kamuolį gavo Valerijus Šabala ir taikliu smūgiu iš kairiojo krašto pelnė trečiąjį įvartį.

33 minutę jau po atakos dešiniuoju kraštu J. Tadičiui beliko iš poros metrų įmušti kamuolį į tuščią vartų kampą ir rezultatas tapo 4:0.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Riteriams“ paguodos įvartį pelnė Valentinas Borovskis.

Antrajame kėlinyje žaidimas kiek išsilygino, tačiau pavojingas progas ir toliau sekėsi kurti tik „Sūduvai“. Vilniečių gynybą 76 minutę pavyko pramušti Eligijui Jankauskui, kuris stipriu smūgiu užbaigė Jevgeno Jefremovo reidą per visą aikštę.

80 minutę dar vienas J. Jefremovo perdavimas baigėsi trečiuoju J. Tadičiaus įvarčiu ir rezultatas tapo 6:1.

Mačo pabaigoje „Riteriams“ vis dėlto pavyko susikurti keletą galimybių sušvelninti skirtumą, bet savo galimybėmis jie nepasinaudojo. Už tai svečius 89 min. dar kartą nubaudė J. Tadičius, pelnęs savo ketvirtąjį įvartį ir padidinęs rezultatą iki 7:1.

Po šio mačo „Sūduva“ savo sąskaitoje turi 38 taškus ir toliau 2 taškais lenkia Vilniaus „Žalgirį“. Be to, marijampoliečiai dar yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau už savo persekiotojus.

Vilniaus „Žalgiris“ namie 3:2 palaužė „Panevėžį“.

14-ąją susitikimo minutę pavevėžiečiai savo baudos aikštelėje sužaidė ranka, už ką mačo arbitras Gediminas Mažeika paskyrė 11 metrų baudinį. „Panevėžio“ vartininkas Rafaelis Broetto atrėmė „Žalgirio“ žaidėjo Hugo Videmonto smūgiuotą kamuolį, bet teisėjas įžvelgė, kad panevėžiečiai smūgio metu pažeidė taisykles ir leido baudinį pakartoti. Antruoju smūgiu „Žalgirio“ legionierius iš Prancūzijos buvo tikslus.

Po dešimties minučių „Žalgiris“ jau pirmavo rezultatu 2:0. Įspūdingu tolimu smūgiu gražų įvartį pelnė Liviu Antalis. Po dviejų minučių R. Broetto išgelbėjo savo komandą nuo dar vieno šeimininkų įvarčio.

Paskutinę pirmo kėlinio minutę „Žalgiris“ padidino savo persvarą iki 3:0. Į svečių baudos aikštelę įsiveržęs Andrija Kaludžerovičius meistriškai perkėlė kamuolį per R. Broetto.

Nepaisant nepalankaus rezultato, panevėžiečiai aktyviai pradėjo antrąją susitikimo pusę. Ką tik aikštėje po keitimo pasirodęs Kotaro Amemiya 60-ąją rungtynių minutę uždirbo 11 metrų baudinį, kurį šaltakraujiškai realizavo Ernestas Veliulis.

Iniciatyvą perėmę panevėžiečiai 83-ąją mačo minutę sušvelnino rezultatą iki 2:3. Fantastišku tolimu smūgiu „Žalgirio“ vartininkas Martiną Berkovecą nuginklavo Chrysovalantis Kozoronis.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai išvykoje 2:1 įveikė Gargždų „Bangos“ komandą.

Rezultatas rungtynėse pasikeitė pirmojo kėlinio pabaigoje. 38-ąją susitikimo minutę Gratas Sirgėdas įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į varžovų vartus – 1:0 „Kauno Žalgirio“ naudai.

Paskutinę pagrindinio rungtynių laiko minutę „Kauno Žalgirio“ futbolininkai įtvirtino savo pergalę po to, kai įvarčiu pasižymėjo komandos kapitonas Linas Pilibaitis. Tiesa, jau per pridėtą laiką „Banga“ rezultatą sušvelnino, tačiau pergalę rezultatu 2:1 šventė Kauno komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)