Praėjusius tris sezonus lemiamame ketvirtajame atrankos etape kritę marijampoliečiai šįkart tiek nepasiekė ir baigė savo kelionę trečiajame etape.

Klaidų neišvengę Sauliaus Širmelio auklėtiniai ketvirtadienio vakarą svečiuose 0-2 turėjo pripažinti Kuopijo „KuPS“ futbolininkų pranašumą.

Suomijos čempionai pateko į lemiamą ketvirtąjį atrankos etapą, kuriame dėl bilieto į pagrindinį turnyrą bus kovojama su Klužo „CFR Cluj“ klubu, kuris 1-0 eliminavo Stokholmo „Djurgarden“.


Pirmasis įvartis krito sužaidus lygiai pusvalandį. Jį į savo vartus „atsinešė“ gynėjas Ivanas Hladikas ir vartininkas Ivanas Kardumas, kurie nesusikalbėjo gynyboje bei leido brazilui Rangeliui įmušti į tuščius vartus.

63-ąją minutę Marijampolės ekipa turėjo geriausią progą šiose rungtynėse, tačiau ją vėjais paleido Josipas Tadičius. Kroatas po varžovų klaidos atsidūrė vienas prieš vartininką, bet į vartus nepataikė.

72-ąją mačo minutę „KuPS“ mušė antrąjį įvartį. Po kampinio galva pasižymėjo latvis Igoris Tarasovas.


Už stadiono tvoros mačą stebėję Suomijos ekipos sirgaliai po antrojo įvarčio uždegė pirotechniką, kurios dūmai pasklido po aikštę. Teisėjas dėl to nusprendė padaryti nedidelę pertrauką.

Marijampolės klubas per likusį laiką dar surezgė kelias atakas, tačiau realaus pavojaus varžovų vartams jos nesukėlė.

S. Širmelio kariauna kamuolį kontroliavo 46 proc. rungtynių laiko ir atliko 8 smūgius, iš kurių – 3 į vartų plotą. Šeimininkai smūgiavo 11 kartų, o į vartų plotą – 6.

„Sūduvai“ tai buvo vienintelis Europos lygos išbandymas šiemet – prieš tai marijampoliečiai žygiavo Čempionų lygos atrankoje, kur eliminavo Talino „Florą“, bet krito prieš Tel Avivo „Maccabi“.

„KuPS“ taip pat varžėsi Čempionų lygos atrankoje, kur neprilygo „Molde“ klubui. Vėliau suomiai Europos lygos atrankos antrame etape kiek netikėtai pranoko Bratislavos „Slovan“ ekipą.

„Sūduvai“, kaip ir kitiems Lietuvos klubams, šiemet belieka varžytis A lygoje ir LFF taurėje. Marijampoliečiai šalies pirmenybėse sekmadienį žais su Vilniaus „Riteriais“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)