33-ejų čilietis A. Vidalis keliasi į Italiją po dviejų sezonų Katalonijoje, per kuriuos jis sužaidė 66-erias rungtynes ir pelnė 11 įvarčių.

Apie susitarimą tarp klubų „Barcelona“ jau paskelbė oficialiai. Anot žiniasklaidos, „Inter“ gretose A. Vidalis turėtų pradėti treniruotis šios savaitės viduryje.

Kur kas daugiau klausimų išlieka dėl kito Pietų Amerikos atstovo – urugvajiečio L. Suarezo ateities. Nors šaltiniai „Barcelonos“ klube tvirtina, kad 33-ejų puolėjas liks komandos gretose, gandai apie futbolininko išvykimą netyla.

Pavyzdžiui, antradienį paskelbta, kad L. Suarezu itin aktyviai domisi Madrido „Atletico“, tačiau sutarčiai tarp Ispanijos sostinės klubo ir urugvajiečio skersai kelio neva stoja „Barcelona“.

Dar daugiau atgarsių Vakarų Europos žiniasklaidoje sulaukė L. Suarezo viešnagė Italijoje, kur praėjusią savaitę futbolininkas laikė italų kalbos egzaminą, būtiną norint gauti šios šalies pilietybę.

Kaip pranešė „La Repubblica“, Italijos policija pradėjo tyrimą dėl Perudžos universitete vykusio egzamino proceso – įtariama, kad L. Suarezas iš anksto žinojo egzamino klausimus. Įtarimai dėl korumpuoto egzamino paskelbti visai grupei Perudžos universiteto vadovų.

„La Gazzetta“ netgi išplatino kai kuriuos egzaminuotojų tarpusavio pokalbių fragmentus, turimus policijos tyrėjų: „jis uždirba 10 milijonų, turi išlaikyti egzaminą“; „bet jis nesugeba asmenuoti veiksmažodžių ir kalba tik bendratimis“; „pasakyk, kokį įvertinimą įrašyti ir viskas baigta“; „jeigu jis neišlaikys, kils skandalas“; „atrodo, paruošėme jį gerai, jis atsimena egzamino dalį“. Ir tai – tik kai kurios išviešintos egzaminų komisijos narių frazės, Italijoje sukėlusios tikrą skandalą.

Šiuo metu policija tęsia tyrimą – artimiausiu metu žadama pateikti daugiau informacijos, tačiau beveik neabejojama, kad egzamino rezultatai buvo sufalsifikuoti.

Anksčiau skelbta, kad viena iš L. Suarezo noro turėti Italijos pilietybę priežasčių buvo galima sutartis su Turino „Juventus“ klubu, tačiau derybos tarp abiejų pusių jau yra nutrūkusios.

„Barcelonos“ klubui L. Suarezas atstovauja nuo 2014-ųjų, yra sužaidęs 191 rungtynes ir pelnęs 147 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)