Žalgiriečių šansai prieš itin rezultatyviai žaidžiantį Norvegijos čempionato lyderį Budės „Glimt“ buvo vertinami kaip itin maži. Daug vilčių neteikė ir tai, jog tame pačiame stadione prieš kurį laiką „Kauno Žalgirio“ komanda buvo sutriuškinta 6:1.

Tačiau šį kartą po akistatos „Žalgirio“ strategas Aliaksejus Baga apgailestavo dėl neišnaudotų šansų, o vienas komandos lyderių Liviu Antalis teigė, jog dvikovos baigtį nulėmė standartinės situacijos.

Vilniečiai pirmąjį įvartį praleido suklydus vartininkui, vėliau L. Antalis rezultatą išlygino. Tačiau du norvegų kampiniai baigėsi dviem įvarčiais į „Žalgirio“ vartus ir nesėkme 1:3.

„Žinojome, jog varžovai šį sezoną žaidžia gerai ir rezultatyviai. Surinkome daug informacijos ir tikėjomės sunkių rungtynių. Mūsų pasiruošimas sušlubavo tuose momentuose, kuriuos mes sukūrėme. Turėjome gerų šansų, bet jų nerealizavome“, – po dvikovos kalbėjo A. Baga.

Paklaustas apie pirmojo įvarčio epizodą, po kurio vilniečiai atkakliai protestavo dėl teisėjo sprendimo, A. Baga to nesureikšmino.

„Galbūt ir buvo teisėjo klaida, tačiau tai yra žaidimo dalis. Bet kurioje situacijoje žiūrime į save, į savo galimybes. Žinoma, gerai, kai yra žaidėjų emocijos. Tačiau turime žaisti, galvoti apie save“, – teigė treneris.

L. Antalis teigė, jog „Žalgiris“ kovojo kaip lygūs su lygiais, bet vienu žaidimo aspektu varžovams nusileido. Anot legionieriaus iš Rumunijos, žalgiriečiai sužaidė pagal savo galimybes.

„Manau, jog tai buvo geros rungtynės, įdomios žiūrovams. Mūsų komanda žaidė gerai. Tačiau skirtumas tarp komandų buvo standartinės situacijos. Kai komandos parodo panašų žaidimo lygį, tokie dalykai nulemia rungtynių baigtį.

Mums tai liūdnas vakaras, nes pralaimėjome. Tačiau galėjome išeiti iš aikštės pakeltomis galvomis, nes vykdėme, tai ko treneris iš mūsų norėjo. Taip pat atidavėme aikštėje šimtą procentų jėgų“, – dėstė puolėjas.

Pasak A. Bagos, dėl pasitraukimo iš Europos lygos neverta daug išgyventi – komandos laukia svarbūs mūšiai A lygos čempionate ir taurės turnyre.

„Mūsų sezonas toliau tęsiasi. Turime užbaigti jį aukšta nata. Kovojame ir taurėje. Tiek taurėje, tiek lygoje dar turime gerus šansus iškovoti pergalę. Dabar visos mintys bus sutelktos į tai“, – užbaigė baltarusis.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais A lygoje rugsėjo 27 d. namuose su „Panevėžio“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)