16-metis saugas pastaruoju metu tobulėjo Arizonoje įsikūrusiame „Barcelona“ (Ispanija) klubo akademijos filiale. Prieš tai jis treniravosi Kanzas Sičio akademijoje, turėjo galimybę padirbėti su „Manchester United“ (Anglija) jaunimu.

Splite jaunuolis lankėsi praėjusios vasaros pradžioje, kuomet ir paliko įspūdį vietos treneriams.

Pernai R. Pukštas su JAV 15-mečių rinktine dalyvavo CONCACAF zonos pirmenybėse.

Floridoje vykusiame turnyre, į kurį buvo pakviestos ir kelios Europos komandos, R. Pukštas sužaidė penkis mačus, o amerikiečiai pasiekė pusfinalį.

R. Pukštas gimė Oklahomos valstijoje esančiame Stilvoteryje iš Lietuvos emigravusių sportininkų šeimoje.

Futbolininko tėvas Mindaugas Pukštas buvo maratonininkas ir atstovavo Lietuvai 2004 metų Atėnų olimpinėse žaidynėse, kuriose užėmė 74 vietą.

Jo žmona Živilė yra daugkartinė Lietuvos trišuolio čempionė.

Lengvaatlečių iš Lietuvos atžala susidomėjęs „Hajduk“ praeityje šešiskart tapo Kroatijos čempionu, 9 sykius triumfavo tuometės Jugoslavijos pirmenybėse.

Šiame sezone po keturių turų Splito futbolininkai nacionaliniame čempionate užima trečią vietą (7 taškai).

Antroje žengia lietuviškoji „Gorica“, kurią treniruoja Valdas Dambrauskas, atstovauja saugas Paulius Golubickas, o o viceprezidento pareigas eina Mindaugas Nikoličius.

Tuo metu taškų dar nepelniusiai dešimties komandų turnyro autsaiderei Pulos „Istra“ priklauso puolėjas Karolis Laukžemis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)