„Remiantis oficialiais duomenimis, futbolo klubo „Baltika“ organizme rasta „Novičiok“ – tokia žinute suintriguoti gerbėjus pamėgino antros pagal pajėgumą Rusijos FNL lygos atstovė.

Atkreipti dėmesį į save tikrai pavyko, tik reakcijos nebūtinai buvo teigiamos.

„Baltika“ sužaidė žodžiais: išvertus iš rusų kalbos „novičiok“ reiškia naujoką. Tačiau taip pat vadinama ir nervus paralyžiuojanti medžiaga, kurią išgarsino Rusijos vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU).

2018 metais, kaip įtariama, du rusų agentai Jungtinėje Karalystėje panaudojo šias toksiškas dujas pasikėsinimui į buvusį Rusijos šnipą Sergejų Skripalį.

Tuomet apnuodyta buvo ir pastarojo dukra Julija, taip pat policijos pareigūnas, o po keturių mėnesių žvalgybininkų išmestą buteliuką su pavojinga medžiaga atsitiktinai radusi moteris mirė ligoninėje.

Kaip teigia Vokietijos medikai, „Novičiok“ ar panašiomis dujomis rugpjūtį Tomske buvo apnuodytas ir Rusijos opozicijos veidas Aleksejus Navalnas, kuris tik šią savaitę pabudo iš komos ir toliau yra gydomas Berlyne.

Kol kas „Baltika“ nepatikslino, dėl kokio naujoko taip skambiai intrigavo savo gerbėjus.

FNL pirmenybėse Kaliningrado atstovai šiuo metu žengia treti.

"Baltika" ekipa nevykusiai pajuokavo "Novičiok" tema
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)