Vos prieš kelis mėnesius „Corona“ buvo visiškai normali italų, ispanų ar meksikiečių kilmės pavardė. Pasaulyje „Corona“ taip pat žinoma ir kaip alaus prekės ženklas.

Tačiau nuo koronaviruso pandemijos protrūkio žmonės su tokia pavarde nepelnytai sulaukė patyčių bangos. Vienas iš tokių yra ir meksikietis Jesus Corona, dar žinoma pravarde „Tecatito“.

„FC Porto“ saugas, kurio pilnas vardas – Jesus Manuelis Corona Ruizas, gimė regione, kur populiaresnis beisbolas. Tačiau tėvai savo trečią vaiką, nežinantį kaip tilpti savo kailyje dėl trykštančios per kraštus energijos, nuo 6 metų leido žaisti futbolą.

Ramesnis Jesus Corona netapo, atvirkščiai – futbolą žaidė daugiau ir su dvigubai didesniu užsidegimu nei bendraamžiai.

15-metis atkreipė į save dėmesį tarptautiniame jaunimo turnyre „Copa Coca-Cola“. Jam pasiūlymą pateikė garsus „FC Santos“ klubas, tačiau šeima nusprendė pasirinkti geografiškai artimesnį meksikiečių „CF Monterrey“ jaunimo komandos variantą.

Ten gimė futbolininko pravardė „Tecatito“. Tuometinis „CF Monterrey“ rėmėjas buvo alaus gamintojas „Cuauhtemoc Moctezuma Brewery“, kurio gaminys „Tecate“ puikavosi ant komandos marškinėlių. Rėmėjams visiškai nepatiko, kad ant marškinėlių būtų „Corona“ užrašas, išvengiant nereikalingos konkurentų reklamos. Dar ir šiandien Jesus Corona šaukiamas „Tecatito“.

17-metis debiutavo profesionaliame futbole, o dėl savo universalumo ir galėjimo žaisti keliose pozicijoje greitai patraukė Europos klubų dėmesį.

2013 metais jis už 3,5 mln. eurų išpirką išvyko į Europą, Nyderlandų ekipą „FC Twente“, o po 2 metų už 10,5 mln. eurų persikėlė į „FC Porto“.

Tiesa, tuomet meksikietis tarsi sustojo – tik po 3 metų sugebėjo išsikovoti vietą pagrindinės komandos vienuoliktuke. Šiuo metu „Tecatito“ mėgaujasi visišku „FC Porto“ trenerio Sergio Conceicao pasitikėjimu – praėjusį sezoną sužaidė daugiau rungtynių nei bet kuris iš jo komandos draugų.

2019-2020 metų sezoną jis pelnė 4 įvarčius ir atliko 21 rezultatyvų perdavimą bei padėjo komandai laimėti ir Portugalijos čempionatą, ir šalies taurę.

Nenuostabu, kad Jesus Corona patraukė ir didžiųjų klubų dėmesį. Meksikiečiu domisi „Chelsea“, „Sevilla“ ir Milano „Inter“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)