UEFA Tautų lygos rungtynes LFF stadione rezultatu kazachai laimėjo 2:0 (1:0).

Jau 4-ą min. šeimininkų gynėjai buvo tik lėtai judančios dekoracijos, kuomet kazachai trijų perdavimų vienu lietimu kombinacija išlaisvino Baktiorą Zainudinovą, kuris galva nukreipė kamuolį į vartus.

Rezultatą padvigubinti galėjo po kampinio visiškai laisvas paliktas Sergejus Malij, o po Jano Vorogovskio smūgio katės šuoliu kamuolį pasiekė vartininkas Džiugas Bartkus.

Antrame kėlinyje pagyvėjo ir lietuviai: progų turėjo Gratas Sirgėdas, Mindaugas Palionis, Karolis Laukžemis. Tačiau teko atverti užnugarį, ir viena iš varžovų kontratakų 86-ą min. baigėsi idealiai tiksliu Islambeko Kuato smūgiu iš 18 metrų į viršutinį vartų kampą.

„Pradžia buvo netikėta ir turėjo didelės įtakos rungtynių eigai. Dalį pirmo kėlinio turėjome žaidybinę persvarą, tik iki vartų sunkiai sekėsi prieiti. O antrame kėlinyje sukūrėme daug progų, atidavėme daug jėgų spausdami varžovus.

Nesutikčiau, kad tai – dėsningas rezultatas. Kontroliavome žaidimą, situaciją aikštėje, manau, nusipelnėme daugiau. Be abejo, dabar tai tik žodžiai, rezultatas, deja, kitoks“, – komentavo Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas.


Specialistas tikino, jog panašiai lietuviai pralaimėjo jau ne vieną mačą.

„Reikia atkreipti dėmesį į progų realizaciją. Jeigu negalime įmušti įvarčių, sudėtinga kalbėti apie pergalę. Ne pirmi metai tai tęsiasi, paprasčiausiai kamuolys neatsiduria tinkle“, – sakė V. Urbonas.

Penktadienį jis jau po pirmo kėlinio pakeitė naudos aikštėje nedavusį ekipos kapitoną Fedorą Černychą. Pasak trenerio, puolėjas turi sveikatos problemų ir negalėjo tęsti rungtynių.

Kada rezultatyviausias komandos žaidėjas grįš į rikiuotę, V. Urbonas nežinojo. Tačiau teigė, jog rinktinėje pakanka kitų futbolininkų, galinčių pavaduoti vieną lyderių.

Ar taip yra iš tiesų, patikrins Tautų lygos C diviziono 4-oje grupėje taip pat rungtyniaujančios Baltarusija ir Albanija. Su pastarąja lietuviai išvykoje susitiks ateinantį pirmadienį.

Tačiau būtent kazachai iš šios kompanijos buvo mažiausiai nutolę nuo lietuvių FIFA reitinge, ir jiems Lietuvos rinktinė pralaimėjo namuose.

„Sutinku, kad optimizmo tai neprideda, – Delfi paklaustas apie tai, kokių vilčių dar lieka lietuviams Tautų lygoje po tokios pradžios, pečiais traukė V. Urbonas. – Bet žiūrint į turinį, į tai, kaip vyrai kovėsi, tas skirtumas FIFA reitinge nėra toks reikšmingas. Viskas priklausys nuo mūsų komplektacijos kiekvienoms rungtynėms. Manau, tikrai esame pajėgūs su visais žaisti ir kovoti dėl taškų. Ruošimės rimtai. Neturime ko prarasti – jeigu nuotaikos išliks tokios kaip šiandien, būsiu tikrai patenkintas.“

Lietuvos rinktinė lieka nepatyrusi pergalės džiaugsmo oficialiose varžybose jau beveik ketverius metus. O Tautų lygoje ji apskritai pralaimėjo visus 7 iki šiol sužaistus mačus.

Bet kur kas geresniais laikais nacionalinei komandai atstovavęs S. Mikoliūnas nemano, kad Lietuvos futbolui jau užgeso paskutinė švieselė tunelio gale.

„Seniai būčiau atsisveikinęs su rinktine, jei netikėčiau. Aišku, anuomet buvome aukščiau, bet reikia žiūrėti į priekį, nesustoti ir tikėti“, – drąsino vyriausias komandos žaidėjas.

FIFA reitinge kazachai užima 118-ą vietą, lietuviai žengia 131-i. Vienintelį kartą tarpusavyje ekipos iki šiol buvo susidūrusios 2014 metais draugiškose rungtynėse Antalijoje (Turkija), kai išsiskyrė taikiai 1:1.

Beje, praėjusį kovą Kazachstano ir Lietuvos rinktinės planavo sužaisti draugiškas tarpusavio rungtynes, tačiau šiuos ketinimus sužlugdė koronaviruso pandemija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)