Lietuvos futbolo federacija (LFF), bendradarbiaudama su UEFA Grow programa ir Didžiosios Britanijos kūrybine agentūra „Frame“, pristatė modernizuotą Lietuvos nacionalinių futbolo rinktinių logotipą, kurio pagrindiniu elementu išlieka Vytis.

Atnaujintas Vytis taps visų nacionalinės rinktinių identitetu bei bus naudojamas rinktinių atributikoje.

„Labai džiugu, kad atnaujiname savo įvaizdį. Manau, kad svarbu, jog pagrindiniu akcentu išlieka pats Vytis. Tai yra Lietuvos simbolis, kuriuo mes didžiuojamės, – kalbėjo Lietuvos moterų nacionalinės rinktinės narė Milda Liužinaitė. – Šis simbolis ir Lietuvos rinktinės marškinėliai yra garbė ir tuo pačiu didelė atsakomybė. Mes atstovaujame ne tik savo klubui, treneriams ar artimiesiems, mes atstovaujame visai Lietuvai. Kiekvienas norime pasirodyti kuo geriau ir tinkamai ginti Lietuvos garbę, ne tik dėl savęs, bet ir dėl visų, kuriems rūpi futbolas.“

Modernizuotas Vytis – Lietuvos futbolo rinktinių simbolis

Vytis yra Lietuvos respublikos herbas, kuris pirmą kartą pradėtas naudoti 1366 metais. Vytis yra vilties, vienybės ir drąsos simbolis. Per visą istoriją Vytis buvo vaizduojamas kaip nacionalinis simbolis ir nacionalinės komandos vedlys. Norint pasiekti paprastą ir neperkrautą atvaizdą, Vytis įgavo naują, modernų pavidalą.

Naujasis logotipas yra moderni istorinio simbolio interpretacija. Kūrėjai teigia, kad norėdami pasiekti paprastą ir neperkrautą vaizdą, nukirpo užpakalines žirgo kojas, dėmesį atkreipdami į pergalingą riterio pozą. Kampuotos linijos ir kietai nukirpti taškai – elementai, kurie yra populiarūs lietuviškame dizaine.

„Manau, kad naujasis logotipas atrodo puikiai – šiuolaikiškesnis ir modernesnis. Tai simbolis, kuris simbolizuoja drąsą, ryžtą bei kovingumą ir manau, kad šie bruožai yra labai svarbūs ir futbole“, – teigė Lietuvos nacionalinės rinktinės vartininkas Džiugas Bartkus.

Modernizuotas Vytis – Lietuvos futbolo rinktinių simbolis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)