32-ejų saugas sukirto rankomis su „Sevilla“ ekipa, iš kurios 2014 metais ir persikėlė į daugkartinių Ispanijos čempionų gretas.

Gindamas „Barcelona“ spalvas kroatas visuose turnyruose sužaidė 310 rungtynių ir pasižymėjo 36 įvarčiais bei 40 rezultatyvių perdavimų.

Tiesa, praėjusiame sezone jis jau nebebuvo tvirtas starto sudėties atstovas.

„Sevilla“ klube I. Rakitičius rungtyniavo 2011-2014 metais.

Andalūzams žaidimo organizatorius kainuos vos 1,5 mln. eurų. Tiesa, pridėjus įvairius papildomus mokėjimus už pasiekimus, perėjimo suma gali išaugti iki 9 mln. eurų.

Palyginimui, prieš šešerius metus katalonai už Kroatijos rinktinės žaidėją sumokėjo 18 mln. eurų.

I. Rakitičius išvyko prie komandos vairo stojus olandui Ronaldui Koemanui. Spėjama, kad netrukus sparnus pakels ir šio amžiaus „Barcelona“ simbolis Lionelis Messi. Argentinietis pirmiausia siejamas su buvusio katalonų vairininko Josepo Guardiolos treniruojama „Manchester City“ (Anglija) ekipa.

Barselonos klubui bandant atsinaujinti po nerezultatyvaus sezono, naujų darboviečių gali tekti ieškotis ir tokiems ilgamečiams komandos futbolininkams kaip Luisas Suarezas ar Gerardas Pique, taip pat Arturo Vidaliui, Samueliui Umtiti, Ousmane'ui Dembele.

Dar birželį „Barcelona“ pardavė saugą iš Brazilijos Arthurą Turino „Juventus“ (Italija) ekipai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)