Vilniečiai susitiks su Norvegijos vicečempione ir dabartine pirmenybių lydere Bodės „Glimt“. Norvegai pirmame atrankos etape praėjusią savaitę namuose sutriuškino „Kauno Žalgirį“ 6:1.

Savo ruožtu, Lietuvos vicečempionai savoje aikštėje 2:0 įveikė Estijos klubą „Paide“.

„Glimt“ UEFA turnyruose žaidžia po 15 metų pertraukos, o šį sezoną po 16 turų užtikrintai pirmauja Norvegijos lygoje.

Tuo metu Vilniaus „Riteriai“ namuose priims Libereco „Slovan“. Čekijos ekipa pirmo Europos lygos atrankos etapo rungtynių nežaidė, o bronziniai Lietuvos pirmenybių prizininkai namie po pratęsimo 3:2 įveikė svečius Šiaurės Airijos klubą „Derry City“.

„Svarbiausia, kad žaisime namie. Dabartinėmis sąlygomis žaidimas išvykose yra žymiai sunkesnis. Kalbant apie tas tris komandas, kurios galėjo būti mūsų varžovėmis, tai man sunku pasakyti, kuri iš jų yra stipresnė. Apie „Slovan“ kol kas daug informacijos neturiu, tačiau artimiausias tikslas – ją gauti. Iš esmės, burtais esame patenkinti“, – komentavo „Riterių“ vyriausiasis treneris Tommi Pikkarainenas.

„Slovan“ „Riteriams“ geriausiai žinoma tuo, kad prieš dvejus metus į šį Čekijos klubą išvyko geriausias jaunasis A lygos futbolininkas Oscaras Dorley. Praėjusiais metais jis paliko „Slovan“ bei persikėlęs į Prahos „Slavia“ ekipą tapo Čekijos čempionu.

„Slovan“ pirmenybes pernai baigė penktoje vietoje.

Visos rungtynės vyks rugsėjo 17 d., UEFA nurodymu žiūrovai į jas nebus įleidžiami. Kaip ir pirmame etape, porų nugalėtojai bus išaiškinti per vieną mačą.

Iš Čempionų lygos atrankos praėjusią savaitę iškritusi Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ į Europos lygos kvalifikaciją įsitrauks nuo trečiojo etapo.

Pastarojo burtai bus traukiami antradienį, nuo 14 val., o rungtynės bus žaidžiamos rugsėjo 24 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)