Pirmojo atrankos varžybų etapo rungtynėse „Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:6 (0:2) pralaimėjo Norvegijos čempionato lyderei Budės „Glimt“ komandai.

Norvegijos ekipa aikštėje dominavo visą susitikimą. Dviejų įvarčių persvarą „Glimt“ susikūrė jau pirmajame kėlinyje – 27 ir 36 min. pasižymėjo Philipas Zinckernagelis.

Po pertraukos 52 ir 59 min. „dubliu“ pasižymėjo ir dar vienas norvegas – po įvartį (antrąjį – nuo 11 m žymos) pelnė Jensas Hauge.

78 min. žalgiriečiams pavyko sumažinti atsilikimą – po atsipalaidavusio varžovų vartininko iš Rusijos Nikitos Chaikino klaidos baudos aikštelėje, kamuolį į vartus pasiuntė nigerietis Philipas Otele (1:4).

Visgi šis įvykis tik dar labiau supykdė Norvegijos komandą.

Netrukus į Lietuvos atstovų vartus krito dar du įvarčiai – 79 min. įmušė nigerietis Victoras Boniface'as, 81 min. – norvegas Sebastianas Tounekti.

Žalgiriečiai per rungtynes atilko 6 smūgius (2 į vartų plotą), jų varžovai – 26 (8 į vartų plotą). Svečiai kėlė 1, o šeimininkai – 11 kampinių.

„Kauno Žalgirio“ sudėtis: Mikelionis, Rudinilsonas Silva, Thicot, Dapkus, Bušmanas, Pilibaitis (Šešplaukis), Šilkaitis, Vaitkūnas, Urbys (Anisas), Davidas (Otele), Sirgėdas.

Primename, kad dėl koronaviruso pandemijos UEFA buvo priversta keisti įprastinę varžybų vykdymo sistemą – kuri komanda pateks į kitą etapą, paaiškėja per vienas, o ne dvejas rungtynes.

Mačas vyko be žiūrovų – ištikimiausi Norvegijos klubo aistruoliai rungtynes stebėjo iš už stadiono ribų, sulipę į keltuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)