S. Širmelis neslėpė – varžovai buvo pajėgesni, tačiau pagarbos jiems buvo parodyta per daug. Strategas apgailestavo dėl to, jog komanda nesukūrė progų, o varžovai visas savo progas pavertė įvarčiais.

„Varžovas buvo žymiai pajėgesnis, bet parodėme per daug pagarbos pirmame kėlinyje. O atvirą fubolą mes ir Lietuvoje ne visada sėkmingai žaidžiame. Skirtumas tas, kad už kiekvieną klaidelę čia mus baudžia. Pirmos progos iškart virto įvarčiais. Kitaip nebūna šitame lygyje, o po to sudėtingą kažką pakeisti.

Pirmame kėlinyje nemažai tokių situacijų, kai gynėjams reikėjo pasinaudoti atiduotais kamuoliais, bet išgąstis ar kas tapo numušimais į priekį. Čia didžiausia bėda – nesisekė pradėti nuo gynėjų. Viduryje iš jų sunku atimti kamuolį. Galimybės viduryje čia yra labai retos“, – kalbėjo S. Širmelis.

64-erių strategas pripažino, jog komandai trūksta pajėgumų, o sulaukęs DELFI klausimo apie konkrečius trūkumus įvardino komandą palikusius praėjusio sezono futbolininkus.

„Antrame kėlinyje mums nebebuvo ko bijoti, bet kai eini pirmyn, atsiveri. Trūksta mums pajėgumų. Čia nieko nepakeisi. Čia nėra kokia nors klaida ar tuo labiau akmuo į savo daržą, bet trūksta tokių žaidėjų, kaip Paulius Golubickas, Ovidijus Verbickas ar Jovanas Čadženovičius, jei juos pridėtume, tikrai turėtume daugiau galimybių.

Bet tai yra futbolas, žaidėjai dėjo žingsnį į priekį, o būtų galimybės tiek rotacijai, tiek treniruočių procesui. Bet nėra ko dairytis, tai buvo svarbūs žmonės, bet jų nebėra, šie komandoje esantys vaikinai deda pastangas, šiandien jos nebuvo kažkuo vainikuotos, bet nėra dėl ko nuleisti rankų.

Dabar koncentruosimės į Europos lygos turnyrą, gyvenimas tuo nesibaigia. Kovojame. Pernai komanda lygiai taip pat kovojo, mes irgi trečiame Europos lygos atrankos etape. Žaidėjo nėra nei vieno linksmo, bet žiūrėsime į priekį, ruošimės, lauksime pirmadienio burtų“, – kalbėjo Marijampolės ekipos treneris.

Saulius Širmelis (V. Kuralavičiaus nuotr.)

S. Širmelis po patirtos nesėkmės akcentavo ir standartinių situacijų stygių. Marijampoliečiai ne tik neatliko smūgių į vartų plotą, bet nepakėlė ir nė vieno kampinio. Treneris taip pat pabrėžė fizinio pasiruošimo stoką bei paaiškino nuo suolelio rungtynes pradedančio Andro Švrljugos situaciją.

„Nereikėjo tą paskutinę minutę prasileisti. Ne visada viskas pavyksta, varžovas – kito kalibro. Nesu patenkintas rezultatu. Kiekvienas mano vietoje būtų nusivylęs.

Planas prieš rungtynes buvo toks: disciplina, nepamesti pozicijų ir laukti galimybių. Pirmame kėlinyje visai nesisekė pradėti atakų, o mūsų šansai didžiausi yra standartinės padėtys, jų nesulaukėme.

Manau, kad dabar turėsime po trijų mėnesių pertraukos nors kažkokią galimybę pakelti savo fizinį stovį. Lietuvos čempionate rungtynės kas penktą dieną. Plaukiame su tuo, ką turėjome parėję iš priverstinių atostogų.

Galbūt dar vieną kitą naują žaidėją turėsime, bet kol kas virusas yra stipriai pristabdęs rinką, nes daugybės šalių žaidėjai tiesiog negali įvažiuoti į kitas šalis, bet manau, kad klubo vadovybė paieškas tęs.

Aš negaliu sakyti, kad baigėsi Andro karjera. Čia tik nuo jo priklauso, jis užbaigia šį sezoną ar ne. Jis pajėgus konkuruoti, konkuruos vyriškai. Žais tas, kas tuo metu bus stipresnis. Kodėl šiandien toks pasirinkimas? Jevgenas Jefremovas labai gerai sužaidė su „Žalgiriu“. Ne taip blizgančiai su „Flora“, bet tuomet jį labai gerai pakeitė Andro.

Konkurencija yra būtina, tiesiog Andro nėra pratęs prie konkurencijos. Nuo pat jo atvykimo iki pat Jefremovo atvykimo jis tos konkurencijos neturėjo“, – pasakojo S. Širmelis.

Tuo metu „Maccabi“ vairininkas G. Donis po iškovotos pergalės buvo itin patenkintas – jo auklėtiniai privertė varžovus jaustis beviltiškai.

„Geras pasirodymas, kontroliavome rungtynes 100 procentų visas 90 minučių. Prieš rungtynes susipažinome su varžovais, žinojome jų stiprybes ir gerai joms pasiruošėme. Pirmoje mačo pusėje pasiekėme savo tikslą įmušėme įvartį, todėl po pertraukos jau buvo lengviau.

Mano komanda žaidžia vieningai. Varžovams nepalikome jokių šansų, jie neturėjo progų. Mums buvo svarbu neleisti varžovams žaisti ilgais perdavimais, vertėme „Sūduvą“ klysti. Tai buvo svarbiausi pergalės faktoriai.

Praėjusią savaitę žaidėjams sakiau: kiekvienos rungtynės futbole yra kitokios, negalvokite apie tai, kad „Sūduva“ mus eliminavo pernai, pasitikėkite savimi ir būkite susikaupę. Jie tai išpildė 100 procentų, todėl ir laimėjome“, – džiaugėsi graikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)