Sekmadienį Lisabonoje Miuncheno „Bayern“ 1:0 nugalėjo Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkus ir tapo 2019-2020 metų sezono Čempionų lygos nugalėtojais. Pergalingo įvarčio autoriumi 59 min. tapo Kingsley Comanas.

„Bayern“ komanda Čempionų lygą laimėjo šeštą kartą istorijoje, o „The Triple“ – Vokietijos taurę, Vokietijos čempionatą ir UEFA Čempionų lygą – antrą kartą klubo istorijoje.


„Sunku viską dar suvokti iš karto po rungtynių, tačiau džiaugsmas yra milžiniškas. Per tas pridėtas 5 min. tik ir laukėme teisėjo švilpuko, skelbiančio pabaigą. Tai buvo mūsų svajonė. Nusipelnėme trofėjaus, – kalbėjo „Bayern“ kapitonas ir pagrindinis vartų sargas Manuelis Neueris. – PSG turi aukščiausios klasės atakuojančius žaidėjus. Tikrai nebuvome ramūs, net jei dėl kiekvieno kamuolio kovojome. Niekas nežinojo, kas mūsų laukia“.

Jis pripažino, kad prie triumfo didžiąja dalimi prisidėjo ne tik treneris Hansi Flickas, bet visas trenerių kolektyvas bei visas personalas: „Kaip mes visa tai pasiekėme, yra neįtikėtina. Dar niekada nebuvo taip smagu žaisti komandoje, kaip dabar, o juk aš čia žaidžiu jau labai ilgai. Tai neįtikėtina“.

Kitas ilgametis „Bayern“ žaidėjas Thomas Mulleris kalbėjo apie ilgą kelionę, kuri baigėsi sensacingai: „Tai nebuvo geriausios mūsų rungtynės, tačiau mes nusipelnėme šio triumfo. Rudenį rezultatai nebuvo geri, man tai buvo dar sunkiau. Džiaugiuosi, kad galėjau dar kartą parodyti, jog dar turiu parako“.


Vienintelė įvartį finale pelnęs K. Comanas dalinosi savo džiaugsmu. „Tai neįtikėtinas vakaras ne tik klubui, bet ir visiems fanams. Norėjau geresnių rungtynių, tačiau prieš PSG nėra viskas taip paprasta. Vis dėlto esu 100 proc. „Bayern“ narys ir troškau laimėti. Aišku, esu profesionalas ir mano jausmams čia vietos nėra, net jei esu prancūzas ir gimiau Paryžiuje“, – kalbėjo jis.

„Bayern“ strategas Hansi Flickas pelnytai didžiavosi savo auklėtiniais: „Kai lapkritį skaičiau laikraščių antraštes, supratau, kad niekas daugiau nebijo „Bayern“. Nuo to laiko viskas vystėsi beprotišku greičiu. Komanda ir šiandien dar kartą tai pademonstravo, ypač antrajame kėlinyje. Mačiau jau per treniruotę, kad bus kažkas didingo. Tai – valinga komanda, su nepaprastu noriu laimėti“.

H. Flickas buvo itin geros nuotaikos ir nevengė pajuokauti per spaudos konferenciją. Paklaustas apie Thiago Alcantaros ateitį Miuncheno komandoje, treneris rimtu veidu atsakė, kad žaidėjas lieka ir paskui pratrūko juoktis, rodydamas pirštu į ištįsusį žurnalisto veidą. „Nežinau, matysime, kas toliau bus“, – galiausiai atsakė jis.


PSG treneris Thomas Tuchelis kalbėjo, kad baiminosi pirmojo varžovų įvarčio: „Turėjome sukandę dantis kentėti. Kova tikrai buvo atkakli. Mes tikrai pagirtinai gynėmės. Norėjome pirmieji pelnyti įvartį, kad „Bayern“ duotume uždavinį. Jei turėtume daugiau laimės, galėtume tokias pačias rungtynes 1:0 laimėti“.

Jis pabrėžė, kad nuostabiai pasirodė Miuncheno ekipos vartininkas M. Neueris. „Mums jis prastu metu įgijo absoliučiai geriausią sportinę formą. Vartininkų žaidimą jis neabejotinai pakėlė į naują lygį“, – teigė Th. Tuchelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)