Likimo išdaiga, kad permainingame ir emocingame finale vienintelį įvartį 59 minutę pelnė Paryžiuje gimęs „Bayern“ saugas Kingsley Comanas, pasižymėjęs smūgiu galva po Joshua Kimmicho perdavimo.

Nepramušamas finale buvo vokiečių vartininkas Manuelis Neueris, užgesinęs visus prie jo vartų kilusius gaisrus – net ir tuos, kurie įsižiebė po teisėjo švilpuko.

Miuncheno atstovams tai buvo 11-asis UEFA Čempionų lygos finalas ir 6-asis triumfas turnyre.

Finalą laimėję bavarai per šio sezono UEFA Čempionų lygą pražygiavo šimtu procentų – pasiekė 11 pergalių iš tiek pat galimų.

Ypač įspūdingas buvo „Bayern“ puolimas: vokiečiai turnyre įmušė 43 įvarčius (beveik po 4 per dvikovą), įskaitant 10 per du susitikimus su praėjusių metų UEFA Čempionų lygos finalininku Londono „Tottenham Hotspur“ (7:2 ir 3:1), 8 – per legendinį ketvirtfinalį su FC „Barcelona“ (8:2) ir 7 – per du aštuntfinalio pasimatymus su Londono „Chelsea“ (3:0 ir 4:1).

Šiemet praktiškai nesustabdomi bavarai iškovojo ne tik „Bundesligos“ titulą, bet ir šalies taurę. Viena pagrindinių jų pergalių priežasčių – fantastiška Roberto Lewandowskio forma. Lenko kraityje – 55 įvarčiai per 47 šio sezono rungtynes.

Puolėjas iš Lenkijos šį sezoną UEFA Čempionų lygoje aikštės be įvarčio nepaliko nė viename mače, išskyrus finalą, o iš viso jų prikaupė net 15.

Rungtynių eiga:

PSG starto sudėtis: Keyloras Navasas, Juanas Bernatas, Presnelis Kimpembe, Thiago Silva, Thilo Kehreris, Leandro Paredesas, Marquinhosas, Anderis Herrera, Neymaras, Kylianas Mbappe, Angelis Di Maria.

„Bayern“ starto sudėtis: Manuelis Neueris, Alphonso Daviesas, Davidas Alaba, Jerome'as Boatengas, Joshua Kimmichas, Leonas Goretzka, Thiago Alcantara, Kingsley Comanas, Thomas Mulleris, Serge'as Gnabry, Robertas Lewandowskis.

PSG yra 41-asis skirtingas UEFA Čempionų lygos finalo dalyvis ir pretendavo tapti 23-iuoju turnyrą laimėjusiu klubu.

Finalo teisėjas – 44-erių metų italas Daniele Orsato.

Svarbiausias klubinio sezono rungtynes agresyviau pradėjo bavarai, bet PSG gynyboje klaidų nedarė ir progų varžovams nedovanojo.

18 minutę labai arti įvarčio buvo Paryžiaus ekipa: po K. Mbappe perdavimo į „Bayern“ vartus šovė Neymaras ir, nors kamuolys praslydo M. Neueriui tarp kojų, vartininkas spėjo kelią į vartus užblokuoti ranka.


22 min. per plauką nuo sėkmės buvo jau bavarai: po R. Lewandowskio smūgio apsisukant kamuolys atsitrenkė į virpstą.

Netrukus auksinio šanso neišnaudojo A. di Maria, dešine koja nepataikęs į vartus, o traumą patyrusį J. Boatengą pakeitė Niklasas Sule.


31 min. K. Navaso budrumą iš arti galva patikrino R. Lewandowskis, bet kostarikietis buvo vietoje.

45 min. įvarčio į rūbinę vos neatsivežė Miuncheno komanda – iš dėkingos situacijos nesugebėjo pasižymėti K. Mbappe, mušęs tiesiai į M. Neuerį.

Antrasis kėlinys prasidėjo abiejų komandų stovyklų apsistumdymu, po kurio geltonomis kortelėmis buvo apdalinti L. Paredesas ir S. Gnabry.

59 min. krito pirmasis įvartis: ironiška, bet kamuolį į PSG vartus galva pasiuntė Paryžiuje gimęs saugas Kingsley Comanas – 0:1.

70 min. dar kartą savo meistriškumą pademonstravo M. Neueris, kuris atrėmė Marquinhoso bandymą iš arti.

Į kampą įstumti PSG futbolininkai didino savo spaudimą, bet įveikti bavarų gynybinių barikadų jiems nesisekė.

Per jau teisėjo pridėtą laiką realiausią galimybę išlyginti rezultatą turėjo, tačiau Maximas Choupo-Motingas net nepataikė į kamuolį.

Rungtynės:

PSG 0 – 1 Miuncheno „Bayern“
59' [0 – 1] Kingsley Comanas

PSG futbolininkai tokio rango finale kovojo pirmą kartą istorijoje, o iš Prancūzijos klubų UEFA Čempionų lygoje yra pavykę triumfuoti tik Marselio „Olympique“ (1993 m.).

Nei „Bayern“, nei PSG pusfinalyje daug vargo neturėjo: bavarai 3:0 pranoko „Lyon“, o PSG taip pat 3:0 paauklėjo „Leipzig“.


Daugiausia kartų – 13 – UEFA Čempionų lygą yra laimėjęs „Real“. 7 sykius triumfavo AC „Milan“, po 6 – FC „Liverpool“ ir „Bayern“, 5 – FC „Barcelona“.

18 kartų šiose varžybose stipriausi buvo Ispanijos klubai, 13 – Anglijos, 12 – Italijos, 8 – Vokietijos.

Primename, kad praėjusių metų finale Madride FC „Liverpool“ 2:0 įveikė Londono „Tottenham Hotspur“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)