Prancūzijoje futbolo čempionatas dėl koronaviruso pandemijos buvo nutrauktas anksčiausiai iš visų didžiųjų Europos futbolo lygų. Be to, prancūzai pirmenybių taip ir neatnaujino – jos buvo nutrauktos, o čempionais paskelbti PSG.

Futbolo pasiilgę prancūzai pirmieji ir stojo ties naujojo sezono starto linija. Pirmuose pirmojo „Ligue 1“ turo mačuose „Angers“ 1:0 įveikė „Dijon“, „Lille“ ir „Rennes“ sužaidė 1:1, o „Bordeaux“ ir „Nantes“ – 0:0.

Per pirmus tris susitikimus buvo parodytos net trys raudonos kortelės. Jau 20-ąją sezono minutę iš aikštės buvo išvytas „Bordeaux“ gynėjas Mehdi Zerkane’as. Dar dvi raudonos kortelės parodytos „Lille“ ir „Rennes“ akistatoje.

Abi jos buvo parodytos pirmoje rungtynių pusėje – „Rennes“ liko mažumoje 35-ąją minutę, kai Sacha Boey įspyrė varžovui į galvą, bet jau 43-ąją minutę komandos liko žaisti 10 prieš 10, kai iš nugaros „Rennes“ žaidėją nušienavo Reinildo Mandava.


40-ąją minutę į priekį išsiveržusi „Lille“ ekipa pirmąją rungtynių valandą kontroliavo situaciją, bet viską aukštyn kojomis apvertė 17-metis „Rennes“ supertalentas Eduardo Camavinga.

Iš Angolos kilęs prancūzas aikštėje pasirodė 64-ąją minutę ir pradėjo kurti vieną progą po kitos. Saugo pastangos jau 74-ąją minutę davė vaisių – jis atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio rezultatą išlygino Damienas Da Silva.

E. Camavinga buvo labiausiai pastebimas žaidėjas aikštėje ir likusį mačo laiką, o „Rennes“ turėjo kelias geras progas išplėšti pergalę, tačiau galiausiai turėjo pasitenkinti tašku.

„Rennes“ akademijoje užaugęs E. Camavinga pagrindinėje komandoje debiutavo pernai ir jau sužaidė 44 mačus, per kuriuos pelnė 1 įvartį. Talentingo futbolininko paslaugomis aktyviai domisi Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)