Penktadienio vakarą J. Lopetegui treniruojama „Sevilla“ ekipa 3:2 palaužė Milano „Inter“ bei šeštą kartą tapo UEFA Europos lygos čempione.

Po finalinio švilpuko nugalėtojų strategas krito ant kelių ir apsipylė ašaromis, o vėliau duodamas interviu teigė, jog tai yra svarbiausia jo karjeros pergalė.

„Tai yra pergalė, kuria galiu didžiuotis labiausiai. Esu labai dėkingas savo žaidėjams už sunkų darbą. Mūsų klubo himnas sako, kad mes niekada nepasiduodame, o šiandien tai pavyko įrodyti dar kartą.

Susidūrus su sunkumais svarbu žinoti, kaip juos įveikti. Man pavyko tai padaryti, todėl dabar esu labai laimingas“, – po pergalės sakė J. Lopetegui.

Praeityje vartininko pozicijoje žaidęs futbolininkas 2010-2014 metais treniravo Ispanijos jaunimo rinktines, 2014-2016 metais stovėjo už „Porto“ vairo, o 2016-2018 metais vadovavo Ispanijos vyrų nacionalinei komandai.

Vis dėlto prieš pat pasaulio futbolo čempionatą treneris buvo atleistas – Ispanijos futbolo federaciją įsiutino tai, jog specialistas pirmenybių išvakarėse susitarė su Madrido „Real“.

J. Lopetegui neužsibuvo ir „karališkajame“ klube: po nesėkmingo sezono starto stategui durys buvo parodytos jau spalį.

Sevilla triumfas

2019 metų vasarą J. Lopetegui perėmė „Sevilla“ vairą bei pirmajame sezone ne tik laimėjo Europos lygą, bet sėkmingai pasirodė ir Ispanijos čempionate, kur buvo užimta ketvirtoji vieta.

Treneris klube sukūrė atmosferą, kurioje kiekvienas žaidėjas jautėsi tarsi šeimoje.

„Lopetegui dirba 24 valandas per parą. Jis mums davė viską, ką galėjo. Jis pasistengė, kad mes žaistume taip gerai, kaip tik galime. Treneris šio titulo nusipelnė labiausiai“, – po pergalės prieš „Inter“ sakė „Sevilla“ lyderis Jesusas Navasas.

„Šioje komandoje mes visi dirbame išvien, kaip šeimoje. Buvo sunku, bet komandiniu darbu įveikėme visus“, – pridūrė du įvarčius finale įmušęs Luukas De Jongas.

Ispanai už pergalę finale uždirbo papildomus 4 milijonus eurų. Po 4,5 mln. eurų abu klubai uždirbo vien patekdami į finalą.

Sevilla triumfas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)