Mažiausiai bronzą kauniečiai užsitikrino ketvirtadienio vakarą vykusiose 16-ojo turo rungtynėse Panevėžyje, kur 1:0 (0:0) įveikė vietos „Panevėžio“ futbolininkus.

Vienintelis mačo įvartis buvo įmuštas 56 min. – kontratakos metu po Lino Pilibaičio perdavimo įvartį iš už baudos aikštelės ribų pelnė Egidijus Vaitkūnas.

Paskutines penkias rungtynių minutes ir pridėtą laiką „Kauno Žalgirio“ futbolininkai buvo priversti žaisti mažumoje, nes antrą geltoną kortelę gavęs Rimvydas Sadauskas buvo išvytas iš aikštės.

Per likusį laiką Kauno komandai teko atlaikyti galingą varžovų spaudimą, o per pridėtą laiką jie neteko ir iš aikštės išvyto Pijaus Širvio. Vis tik, gynyboje žalgiriečiai atsilaikė ir iškovojo pergalę.

„Kauno Žalgiris“ savo sąskaitoje dabar turi 31 tašką ir ketvirtoje pozicijoje esančiai Gargždų „Bangai“ (15 rungtynių, 15 taškų) yra nebepavejamas.

Dvi raudonos krotelės buvo parodytos ir Vilniaus derbyje, kuriame itin svarbius taškus prarado Vilniaus „Žalgiris“.

Dėl pirmosios vietos kovojantys žalgiriečiai 2:2 (1:1) sužaidė su naujojo trenerio iš Suomijos Tommi Pikkaraineno vadovaujamais autsaideriais „Riteriais“.

Pirmojo kėlinio viduryje iš aikštės buvo išvyti „Riterių“ saugas Donatas Kazlauskas ir „Žalgirio“ saugas Donovanas Sljingardas.

„Žalgiris“ išsiveržė į priekį 3 min. po Andrija Kaludjerovičiaus smūgio, bet 44 min. rezultatą išlygino Mindaugas Grigaravičius.

Nuo 52 min. žalgiriečiai vėl pirmavo po antro A. Kaludjerovičiaus smūgio, tačiau 79 min. nuo 11 m žymos pusiausvyrą dar kartą atstatė venesuelietis Angelis Lezama.

„Žalgiris“ po šio slystelėjimo turi 33 taškus ir nuo rungtynėmis mažiau žaidusios lyderės Marijampolės „Sūduvos“ atsilieka 2 taškais.

„Riteriai“ su 8 taškais yra paskutiniai, 6-ti.

„Sūduvos“ ir Gargždų „Bangos“ 16-ojo turo rungtynės suplanuotos kitą savaitę.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)