Trečiadienio vakarą Talino „A. Le Coq“ arenoje vyko UEFA Čempionų lygos atrankos I etapo rungtynės. Jose Lietuvos čempionė ir šių metų A lygos lyderė Marijampolės „Sūduva“ susikovė su stipriausia Estijos komanda Talino „Flora“.

Atkakliame susirėmime prireikė ne tik pratęsimo, bet ir 11 metrų baudinių serijos, nes 120 minučių futbolo baigėsi lygiosiomis – 1:1 (1:1). Marijampoliečiai baudinių serijoje 4:2 pranoko stipriausią Estijos komandą.

„Baudinių serija, kaip visuomet, yra galimybės 50 prie 50. Mano komandos draugams taip pat gerai sekėsi. Nemėgstu kalbėti, kokių ėmėmės priemonių, tai paslaptis. Atliekame savotišką ritualą“, – po rungtynių kalbėjo I. Kardumas.

„Sūduvos“ vartininkas pasakojo, kad 11 m baudinių serija jam tikrai nebuvo naujiena – tiek Kroatijoje, tiek Lietuvoje jau ragavo šios loterijos.

„Esu čia, kad padėčiau savo komandai. Visi atidavė daugiau nei 100 proc. jėgų. Džiaugiuosi už savo komandos draugus, nes tikrai nėra lengva po tokių ilgų rungtynių, vos pastovint ant kojų, dar mušti 11 m baudinius. Tai rodo mano komandos draugų dideles širdis. Stengsimės išnaudoti savo šansus. Ši komanda tikrai nusipelnė žaisti Europoje“, – sakė I. Kardumas.


Jis pripažino, kad antro kėlinio pabaigoje atremtos dvi pavojingos varžovų atakos suteikė pasitikėjimo jėgomis per baudinių seriją: „Tuomet šaukiau ant komandos draugų dėl situacijų. Tai buvo paskutinės sekundės ir būtų katastrofa praleisti įvartį tokiu metu. Norėjau, kad žaidėjai daugiau jėgų įdėtų. Turiu pasakyti „bravo“ jiems – jie padarė viską. Tikrai buvo sunkios rungtynės, bet komandos draugai pademonstravo charakterį. Tai svarbiausia, norint „Sūduvai“ žengti tolyn“.

Vaidas Slavickas džiaugėsi, kad „Sūduva“ pasiekė sunkią, istorinę pergalę ir sveikino sirgalius bei klubą.

Anot jo, 11 m baudinių serijoje visi Marijampolės komandos žaidėjai buvo užtikrinti ir pasitikėjo savo jėgomis: „Tie, kurie mušė, buvo 100 proc. garantuoti. Pasiekėme pergalę. Nebuvo nurodymų, kam reikėtų stoti prie 11 m žymos. Kas jautėsi gerai, prisiėmė atsakomybę, ėjo mušti“.


Sugrįžimas į Europos varžybas V. Slavickui nesukėlė papildomų emocijų – daugiau jau buvo, kai sužaidė pirmąsias sezono rungtynes. „Tuomet buvo sunku, koja dar ne tokia po traumos, o dabar jaučiuosi puikiai, vadinasi esu atsigavęs visiškai“, – dalinosi mintimis jis.

Kitame etape „Sūduvos“ lauks jau pažįstamas Tel Avivo „Maccabi“ klubas, kurį suvalkiečiai praėjusiais metais netikėtai eliminavo iš Europos lygos atrankos varžybų.

Izraelio ekipa 2:0 pranoko „Riga“ (Latvija) futbolininkus. Su žydais „Sūduva“ žais namuose rugpjūčio 25 arba 26 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)