Favoritais laikyti bavarai pateisino tokią etiketę ir triumfavo 3:0 (2:0).

Prancūzai vos neužklupo varžovų nepasiruošusių, kai 17 minutę vienas prieš Manuelį Neuerį iššoko Toko Ekambi, tačiau jis vos iš kelių metrų sukirto kamuolį į virpstą.

Neprabėgus nė minutei „Lyon“ komanda už tai buvo nubausta: puikų individualų meistriškumą pademonstravęs Serge'as Gnabry po įspūdingo reido galingu šūviu kaire koja išvedė saviškius į priekį – 1:0.

33 min. šimtaprocentinės progos neišnaudojo atakos smaigalyje atsidūręs Robertas Lewandowskis, bet lenkas kovojo iki galo ir prisidėjo prie to, kad S. Gnabry antrą kartą įkrapštytų kamuolį į tinklą – 2:0.

Tik septintą vietą Prancūzijos „Ligue 1“ pirmenybėse užėmę „Lyon“ futbolininkai antrame kėlinyje užkūrė vokiečiams šiokią tokią pirtį, bet taip ir nenuginklavo M. Neuerio.

O kitoje aikštės pusėje savo žodį tarė negalintis neįmušti R. Lewandowskis, kuris 88 min. buvo tikslus galva – 3:0.

Rungtynės:

Miuncheno „Bayern“ 3 – 0 „Lyon“

18' [1 – 0] Serge'as Gnabry
33' [2 – 0] Serge'as Gnabry
88' [3 – 0] Robertas Lewandowskis

UEFA Čempionų lygos finale, kuris vyks šį sekmadienį, rugpjūčio 23 d., „Bayern“ susitiks su kita Prancūzijos atstove – PSG ekipa, kuri pirmame pusfinalyje 3:0 pranoko vokiečių „Leipzig“.

Šiemet praktiškai nesustabdomi bavarai jau iškovojo ne tik „Bundesligos“ titulą, bet ir šalies taurę.

Viena pagrindinių „Bayern“ pergalių priežasčių – fantastiška R. Lewandowskio forma. 55 įvarčiai per 46 šio sezono rungtynes – toks yra lenko kraitis.

Iškalbingas ir kitas faktas: puolėjas iš Lenkijos šį sezoną UEFA Čempionų lygoje aikštės be įvarčio nepaliko nė viename mače, o iš viso jų prikaupė jau 15, t. y. gerokai daugiau už bet kurį kitą dar aktyvų turnyro žaidėją (Serge'as Gnabry 9, Kylianas Mbappe ir Mauro Icardi po 5).

Ketvirtfinalyje „Bayern“ net 8:2 pamokė „Barceloną“, o „Lyon“ netikėtai 3:1 eliminavo „Manchester City“.

Primename, kad praėjusių metų finale Madride FC „Liverpool“ 2:0 įveikė Londono „Tottenham Hotspur“ kolektyvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)