2016 metais „Man City“ vairą perėmęs P. Guardiola du kartus tapo Anglijos „Premier“ lygos čempionu, tačiau atvesti komandos bent į Čempionų lygos pusfinalį jam vis dar nepavyksta. Šiemet „miestiečius“ sustabdė „Lyon“, o anksčiau – „Tottenham“, „Liverpool“ ir „Monaco“.

Nors Raheemas Sterlingas rungtynių su „Lyon“ pabaigoje turėdamas puikų šansą išlyginti rezultatą nepataikė į tuščius vartus, futbolo ekspertai labiausiai linčiuoja ne anglą, o komandos trenerį, kurio taktiniai sumanymai nustebino ir liko nepasiteisinusiais.

Pasak futbolo apžvalgininkų, Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose P. Guardiola eilinį kartą žaidė pernelyg komplikuotus taktinius žaidimus, kurie ir vėl per daug sudėtingi buvo ne varžovams, o patiems ispano auklėtiniams.

Specialistai pastebi, jog „Manchester City“ šeštadienį žaidė sau neįprastą žaidimą, kuriame trūko laisvės ir kūrybingumo. Buvo naudojamas ir naujas taktinis išsidėstymas, ant suolo palikti Riyadas Mahrezas, Davidas Silva ir Philas Fodenas.

Pats P. Guardiola po rungtynių pripažino, jog taktinių klaidų buvo padaryta. 49-erių specialistas teigė, kad komanda gerai žaisti pradėjo antrajame kėlinyje, kai po keitimų aikštėje pasirodė R. Mahrezas ir D. Silva.

„Padarėme daug klaidų, todėl ir iškritome. Ypatingai sunki buvo mačo pradžia, antra pusė buvo nebloga, buvome geresnė komanda, tačiau tokiose varžybose reikia žaisti tobulai.

Žaidėjai yra labai nusiminę. Statistika rodo, kad buvome geri, tačiau to nebuvo gana. Belieka pasveikinti agresyviai žaidusius varžovus. „Lyon“ žaidė tikrai gerai“, – kalbėjo P. Guardiola.

Nors yra laikomas vienu geriausių pasaulio trenerių, P. Guardiolai nepavyko laimėti Čempionų lygos su Miuncheno „Bayern“, o dabar to padaryti niekaip nepavyksta ir su „Manchester City“.

Prestižiškiausią Senojo žemyno trofėjų strategas laimėjo tik su „Barcelona“ (2009 ir 2011 metais).

Į Europos viršūnę nesugrįžtantis P. Guardiola buvo paklaustas apie kritikus, abejojančius jo sugebėjimais.

„Populiaru sakyti, kad Guardiolą yra laimėjęs Čempionų lygą tik todėl, nes turėjo tokius žaidėjus kaip Messi, Xavi ar Iniesta, todėl jis negali laimėti su kitais klubais. Ką apie tai manote?“, – paklausė žurnalistas.


„Manchester City“ vairininkas pateikė netikėtą atsakymą.

„Visiškai sutinku. Negaliu nė kiek ginčytis su tais, kurie taip kalba. Dar būdamas Barselonoje sakiau, kad laimiu todėl, kad turiu neįtikėtinus futbolininkus. Taip, gerus žaidėjus turėjau ir Miunchene, ir Mančesteryje, bet Barselonoje tiesiog buvau laimingas vyrukas, atleiskite“, – sakė P. Guardiola.

P. Guardiolos kontraktas su Anglijos klubu galioja iki kitų metų vasaros.

Čempionų lygos pusfinalyje kitą savaitę „Lyon“ kovos su „Bayern“, o PSG susitiks su „Leipzig“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)