Pasakišką žygį pratęsė „Lyon“ ekipa. Aštuntfinalyje pranokę Turino „Juventus“, ketvirtfinalyje prancūzai eliminavo dar vienus favoritus – „Manchester City“.

Rudi Garcia auklėtiniai įtemptose rungtynėse iškovojo sunkią pergalę 3:1 bei žengė į turnyro pusfinalį, kuriame laukia Miuncheno „Bayern“ barjeras.

24-ąją minutę pirmąjį „Lyon“ įvartį pelnė „Manchester City“ gynėjų klaida pasinaudojęs Maxwelas Cornet, tačiau 69-ąją minutę rezultatą išlygino Kevinas De Bruyne.

Vis dėlto netrukus žemė pradėjo byrėti anglams iš po kojų. Tik 75-ąją minutę aikštėje pasirodęs Moussa Dembele jau 79-ąją minutę išvedė „Lyon“ į priekį.

„Miestiečiai“ pasileido atakuoti, tačiau jų pastangos vaisių nedavė. 86-ąją minutę puikia proga nepasinaudojo Raheemas Sterlingas, nepataikęs į tuščius vartus.

Negana to, tas pats M. Dembele 87-ąją minutę kalė dar vieną vinį į „Manchester City“ karstą bei užtikrino savo komandai istorinę pergalę.


„Lyon“ šiame susitikime kamuolį kontroliavo tik 33 proc. laiko bei įvarčiais pavertė pusę savo smūgių į vartų plotą. Gerokai daugiau progų susikūrę Pepo Guardiolos auklėtiniai atliko 19 smūgių, iš kurių 8 – į vartų plotą.

„Lyon“ į Čempionų lygos pusfinalį pateko antrą kartą istorijoje. Pirmą kartą tai pavyko padaryti 2009-2010 metų sezone.

Pirmą kartą istorijoje turnyro pusfinalyje žais dvi Prancūzijos ekipos. Kitoje poroje PSG kovos su „Leipzig“.

Po „Lyon“ pergalės PSG žvaigždė Kylianas Mbappe pasijuokė iš tų, kurie prieš Čempionų lygos ketvirtfinalius Prancūzijos čempionatą vadino ūkininkų lyga.

Pusfinaliai bus žaidžiami antradienį ir trečiadienį. Pirmą kartą istorijoje juose nebus nė vienos Anglijos, Ispanijos ar Italijos komandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)