Bronziniai Ispanijos pirmenybių prizininkai ketvirtadienį 1:2 (0:0) neprilygo tokią pačią poziciją ant pjedestalo Vokietijoje užėmusiems priešininkams, kurie vos antrą kartą klubo istorijoje dalyvauja Čempionų lygoje ir pirmąsyk pasiekė atkrintamąsias varžybas.

Po pergalės J. Nagelsmannas atskleidė, jog per rungtynių pertrauką Lisabonos stadiono tunelyje jis susiginčijo su savo tiesioginiu oponentu.

„Turėjome šiokį tokį konfliktą, nesakyčiau, kad buvo kažkas rimto. Tiesiog D. Simeone yra užkietėjęs nugalėtojas, kuris nori laimėti net kelyje į komandų rūbines“, – šypsojosi vos 33-ejų sulaukęs jauniausias Čempionų lygos treneris.

Tiesa, jis pabrėžė, jog dvikovai pasibaigus D. Simeone „labai nuoširdžiai pasveikino su pergale ir pripažino, jog ji buvo pelnyta“.

Tą patį pats argentinietis, vadovaujantis Madrido klubui nuo 2011 metų, sakė ir žiniasklaidai.

„Nesugebėjome žaisti taip, kaip norėjome, ir neturime kuo pasiteisinti. Mano patiko „Leipzig“, jie buvo labai ryžtingi, entuziastingi ir „šviežūs“. Pelnytai iškritome, turime pasveikinti savo varžovus“, – komentavo D. Simeone.

„Jie žaidė daug geriau, greičiau ir intensyviau, kontroliavo kamuolį. Kai pabandai, bet nieko nepasieki prieš geresnius priešininkus, belieka nukelti kepurę“, – sąžiningai įvykius aikštėje vertino ir komandos kapitonas Koke.

„Mūsų planas nepavyko. „Leipzig“ privertė mus suabejoti savimi, jie buvo geresni daugeliu aspektų“, – pridūrė kitas saugas Saulis.

Nors vokiečiai išties sužaidė vienas geriausių savo rungtynių šiame sezone, „Atletico“ taip pat nebuvo pėsti.

Pergalę „Leipzig“ atnešė atsitiktinis po keitimo pasirodžiusio Tylerio Adamso įvartis 88-ą min. Jo smūgiuotas kamuolys kliudė gynėją Stefaną Savičių ir rikošetu nuskriejo į vartus.

21-erių saugas tapo pirmuoju amerikiečiu, pasižymėjusiu tokioje vėlyvoje Čempionų lygos stadijoje.

„Mes pasitikime savimi, ir šiandien galėjote tuo įsitikinti“, – džiūgavo jaunuolis, įmušęs pirmą įvartį šiame sezone.

Beje, „Atletico“ Lisabonoje negalėjo padėti du koronavirusu užsikrėtę futbolininkai: gynėjas Šime Vrsaljko ir puolėjas Angelis Correa.

Pusfinalyje kitą antradienį „Leipzig“ susitiks su „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) klubu.


Penktadienį ketvirtfinalio etapą tęs „Barcelona“ (Ispanija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) akistata.

Šeštadienį laukia paskutinis ketvirtfinalis tarp „Lyon“ (Prancūzija) ir „Manchester City“ (Anglija).

Įdomu, jog prieš jį pasirodė gandų apie prancūzų ketinimą pateikti protestą dėl rungtynių arbitro.

Mačui Lisabonoje turi teisėjauti Danny Makkelie'is – 37-erių buvęs policijos pareigūnas iš Nyderlandų.

Anot goal.com šaltinių, „Lyon“ nuogąstauja, jog pastarasis gali būti suinteresuotas tautiečių sėkme. Mat jei laimės „Manchester City“, Nyderlandų čempionas Amsterdamo „Ajax“ kitą sezoną pateks tiesiai į Čempionų lygos grupių etapą, išvengdamas atrankos varžybų.

Priešingai nutiktų, jei per Prancūzijos pirmenybės teisės dalyvauti kito sezono Čempionų lygoje nelaimėjęs „Lyon“ triumfuotų finale Lisabonoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)