„Atalanta“ pirmavo po 27 min. Mario Pašaličiaus pelnyto įvarčio, bet 90 ir 93 min. PSG atsakė Marquinhoso ir Erico Maximo Choupo-Motingo smūgiais, išvedusiais Prancūzijos futbolo flagmaną į pusfinalį – 2:1 (0:1).


Nors po apmaudžiai pasibaigusių rungtynių kai kurių „Atalanta“ žaidėjų akyse pasirodė ašaros, Italijos ekipą treniruojantis Piero Gasperini bandė išlikti pozityvus ir tvirtino, kad jo auklėtiniai gali didžiuotis savimi, kad jais didžiuojasi ir greta Milano esantis Bergamas.

„Tikrai apmaudu, nes nuo pusfinalio mus skyrė tiek nedaug. Tačiau atmintyje vis tiek išliks pasididžiavimas tuo, ką nuveikėme šį sezoną, kad galėjome garbingai žaisti prieš geriausius Europoje. Už tai galiu tik padėkoti savo vaikinams“, – kalbėjo 62-ejų futbolo specialistas.

„Faktas, kad susidūrėme su vienais iš meistriškiausių žaidėjų pasaulyje. Kai į aikštę 60 min. išbėgo Kylianas Mbappe, jis jiems pridėjo energijos, Neymaras taip pat buvo puikus. Žinoma, skaudu praleisti įvarčius pačioje rungtynių pabaigoje, tačiau aš manau, kad Bergamo žmonės švenčia bet kuriuo atveju.

Švenčia, nes yra mūsų dalis, nes komanda jiems davė viską, ko iš jos prašė. Entuziazmas, aistra, energija žaidžiant, visa tai mes atidavėme aikštėje ir turime būti laimingi“, – tęsė jis.

Po keitimo 79 min. aikštėje pasirodė ir pergalingo įvarčio autorius, po K. Mbappe smūgio pasižymėjęs Kamerūno rinktinės puolėjas E. M. Choupo-Motingas. Anot jo, trenerio Thomaso Tuchelio parodytas pasitikėjimas jam pridėjo papildomos energijos.

„Didžiulė pagarba „Atalantos“ komandai. Tačiau aš esu labai laimingas. Eidamas į aikštę pasakiau sau: „Mes negalime pralaimėti, negalime važiuoti namo tiesiog taip“. Pasitikėjau savimi, pasitikėjau komanda ir tai davė rezultatą“, – tvirtino Vokietijoje gimęs futbolininkas.

Apie tai, kad nė akimirkai nesuabejojo galutine sėkme, šnekėjo ir PSG variklis Neymaras.

„Tai buvo puikus vakaras, nors ir labai sunkus. Žinojome, kad susitinkame su visą sezoną labai gerai žaidžiančia komanda.

Rungtynės tikrai labai išvargino, reikia pailsėti, tačiau aš norėčiau pažymėti, kad nė akimirkai negalvojau apie tai, kad jau ketvirtfinalyje galime būti eliminuoti iš turnyro. Mes atvažiavome čia tam, kad laimėtume“, – pažymėjo brazilas, UEFA svetainės išrinktas geriausiu rungtynių žaidėju.

Trečią vietą Italijos čempionate užėmusi „Atalanta“ baigė savo istorinį žygį Čempionų lygoje, kurioje dalyvavo pirmą kartą.

Savo ruožtu, pergalė nutraukė „Paris Saint-Germain“ košmarą Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose: nuo 2011 metų, kai klubą įsigijo Kataro emyro Tamimo bin Hamado Al Thani valdoma kompanija, paryžiečiai septynis kartus iš eilės kapituliavo aštuntfinalio arba ketvirtfinalio etape.
Pusfinalyje PSG paskutinį kartą žaidė 1995 metais.

Šįkart Th. Tuchelio auklėtiniams dėl vietos finale teks kovoti su Madrido „Atletico“ (Ispanija) arba „Leipzig“ (Vokietija). Šis ketvirtfinalis vyks ketvirtadienį vėlai vakare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)