Dviejų atakas dievinančių komandų akistatoje varžovai jautį griebė už ragų nuo pirmųjų minučių.

Jau pačioje dvikovos pradžioje pavojingais smūgiais skirtingose aikštės pusėse apsikeitė Papu Gomezas ir Neymaras.

27-ą min. Duvano Zapatos perdavimu pasinaudojo ir galingu smūgiu Keylorą Navasą nuginklavo kroatas Mario Pašaličius.


Po pertraukos Thomasas Tuchelis į kovą metė ir po traumos atsigauti nespėjusį Kylianą Mbappe, o 79-ą min. keisti teko susižeidusį K. Navasą, vietoje kurio vartų gynybos ėmėsi Sergio Rico.

Laikas tirpo, ir Italijos klubas pamažu artėjo prie staigmenos. Tačiau nuo kovo, kai dėl pandemijos buvo nutrauktas Prancūzijos čempionatas, tik du oficialius mačus sužaidę favoritai ginklų nesudėjo.

90-ą min. po Neymaro perdavimo pasižymėjo reikiamoje baudos aikštelės vietoje atsidūręs Marquinhosas.


O trečią pridėto laiko minutę „Atalanta“ gerbėjus ir žaidėjus pravirkdė po keitimo pasirodęs Ericas Choupo-Motingas, uždaręs K. Mbappe perdavimą.


Trečią vietą Italijos čempionate užėmusi „Atalanta“ baigė savo istorinį žygį Čempionų lygoje, kurioje dalyvavo pirmą kartą.

Savo ruožtu, pergalė nutraukė „Paris Saint-Germain“ košmarą Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose: nuo 2011 metų, kai klubą įsigijo Kataro emyro Tamimo bin Hamado Al Thani valdoma kompanija, paryžiečiai septynis kartus iš eilės kapituliavo aštuntfinalio arba ketvirtfinalio etape.

Pusfinalyje PSG paskutinį kartą žaidė 1995 metais.

Šįkart Th. Tuchelio auklėtiniams dėl vietos finale teks kovoti su Madrido „Atletico“ (Ispanija) arba „Leipzig“ (Vokietija). Šis ketvirtfinalis vyks ketvirtadienį.

Penktadienį susitiks „Barcelona“ (Ispanija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), šeštadienį – „Manchester City“ (Anglija) ir „Lyon“ (Prancūzija).

Pusfinaliai vyks rugpjūčio 18-19 dienomis, finalas – rugpjūčio 23 d.

Primename, kad visi likę atkrintamųjų varžybų etapai susideda tik iš vienų rungtynių.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)