Pirmame kėlinyje svarbiausia figūra aikštėje buvo „Žalgirio“ vartininkas Martinas Berkovecas. 5-ą min. čekas atlaikė prieš vartus išbėgusio Josipo Tadičiaus antpuolį, o 34-ą min. atrėmė baudos aikštelėje laisvo likusio kito „Sūduvos“ puolėjo Mihreto Topčagičiaus smūgį.

Po pertraukos M. Berkovecas gelbėjo svečius, kuomet po kampinio galva mušė S. Kerla.

Tačiau pakartotinis kampinis buvo lemtingas. 72-ą min. dar vieną progą gavęs gynėjas galva nukreipė kamuolį į savo buvusios ekipos vartus.

89-ą min. šeimininkų gerbėjus turėjo apimti deja vu: po dar vieno kampinio S. Kerla vėl laimėjo oro dvikovą ir padvigubino persvarą.

„Sūduvos“ gretose susitikimą nuo pirmų minučių pradėjo gynėjas iš Ukrainos Jevgenas Jefremovas, apie kurio atvykimą į klubą pranešta likus mažiau nei valandai iki rungtynių. Aikštėje jis užėmė traumuoto Andro Švrljugos vietą.

Pačioje dvikovos pabaigoje prie svečių gerbėjų tribūnos suklupęs ukrainietis buvo apmėtytas plastikinėmis stiklinėmis. Malšinti aistrų atsklubėjo paties „Žalgirio“ futbolininkai, prašę savo aistruolių susivaldyti.

„Žalgiryje“ antrame kėlinyje debiutavo saugas iš Kroatijos Karlo Kamenaras, prisijungęs prie komandos šią savaitę. Penktą pridėto laiko minutę naujokas iššvaistė geriausią vilniečių progą, iš patogios padėties smūgiavęs virš vartų.

Mačui teisėjavo Aleksandro Anufrijevo vadovaujama arbitrų brigada iš Latvijos, kuriai paskutinėmis minutėmis teko gesinti nedidelį susistumdymą tarp abiejų komandų futbolininkų.

Prieš trečiadienio rungtynes vilniečiai buvo pasiviję turnyro lentelėje nuo pirmų turų pirmavusią „Sūduvą“, bet dabar suvalkiečiai vėl išsiveržė į priekį 3 taškų persvara.

Kitą savaitę marijampoliečiai keliaus į Estiją, kur rugpjūčio 19 d. pradės pasirodymą UEFA Čempionų lygos atrankoje vienintelėmis pirmo etapo rungtynėmis su Talino „Flora“.

Primename, kad liepos viduryje „Žalgiris“ sutriuškino „Sūduvą“ net 4:0, o pirmoji favoritų akistata A lygoje baigėsi taikiai 1:1.

Praėjusiame ture „Sūduva“ patyrė dar vieną skaudžią nesėkmę, išvykoje paauklėta „Kauno Žalgirio“ 0:3.

Rungtynių vaizdo įrašas:



Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)