Buvęs vienas iš geriausių savo kartos Rusijos rinktinės žaidėjų pratrūko per mėgėjų turnyrą „Maskvos žvaigždžių taurė“.

39-erių A. Širokovas atstovauja komandai „Match TV“, o plačiai nuskambėjęs incidentas užfiksuotas per ketvirtfinalio rungtynes su komanda „Nieko ypatingo“.

„Buvo tiesiog eilinis epizodas – R. Širokovo ginčas su arbitru po neva nefiksuotos pražangos, pasibaigęs teisėjo sumušimu viduryje aikštės“, – situaciją apibūdino vienas iš turnyro organizatorių.

Tačiau komandos „Nieko ypatingo“ žaidėjas, režisierius Viktoras Kravčenka viską žiniasklaidai papasakojo kur kas išsamiau.

„Rungtynių po šio incidento taip ir neužbaigėme. Su gynėju susidūręs ir kamuolį praradęs Širokovas nesusivaldė ir keiksmais agresyviai užsipuolė teisėją. Šis iš karto pamėgino išsitraukti raudoną kortelę. Tai pamatęs Širokovas ėmė rėkti: „Parodysi kortelę – trenksiu“. Teisėjas ją vis tiek parodė, ir tada Širokovo jau nebuvo kaip sustabdyti. Rėžėsi į teisėją visa jėga, trankė kumščiu jam į galvą, o kai jis nuvirto, dar spyrė ir į pilvą. Baigėsi rungtynės, baigėsi viskas. Tokio siaubo nemačiau niekur, nei gatvės rungtynėse, nei NHL“, – pasibaisėjęs pasakojo V. Kravčenka.

Teisėjas Nikita Dančenka su asistentais iš karto paliko aikštę. Netrukus savo sumušto veido nuotraukas jis patalpino socialiniuose tinkluose ir informavo, kad ligoninėje praleido daugiau nei 4 valandas.

„Siūlės visur, tačiau svarbiausia, kad likau gyvas. Kaip sakoma, kas tavęs nenužudo, padaro tave stipresniu. Ačiū už palaikymą“, – situaciją komentavo jis. Aišku, kad N. Dančenka, kaip ir turnyro organizatoriai, žadėjo kreiptis į policiją.

Tuo metu laiką tylėjęs pats R. Širokovas nusprendė atsiprašyti socialiniuose tinkluose.

„Aš labai norėčiau atsiprašyti Nikitos dėl to, kas nutiko šiose rungtynėse. Nesusivaldžiau. Puikiai suprantu, kad 11 m baudinio neskyrimas ir vėliau parodyta raudona kortelė negali būti priežastimi, leidžiančia į darbą paleisti rankas. Tikiuosi, kad Nikita kuo greičiau galės sugrįžti į rikiuotę. Atsiprašau ir turnyro organizatorių, ir savo komandos draugų, ir varžovų“, – rašė jis.

Visgi abejotina, kad R. Širokovas dar apsivilks „Match TV“ komandos marškinėlius. Vienas šio televizijos kanalo vedėjų Dmitrijus Gubernijevas viešai paragino nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su buvusia futbolo žvaigžde ir apskritai išformuoti šią mėgėjišką komandą. „Ten daug pykčio, keiksmų ir visokio kitokio mėšlo“, – žodžių į vatą nevyniojo jis.

Per savo karjerą R. Širokovas Rusijos rinktinėje sužaidė 57 rungtynes, per kurias pelnė 13 įvarčių. Patyręs saugas per savo karjerą ilgiausiai atstovavo Sankt Peterburgo „Zenit“ (2008-2014 m.) komandai, kurios gretose per 130 rungtynių pelnė 29 įvarčius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)