Pagal geografinį principą sudarytoje antroje neskirstytų komandų grupėje, iš kurios burtai parinks priešininkus Vilniaus klubams, yra ketvirtą vietą praėjusiose Estijos pirmenybėse užėmusi Paidės „Linnameeskond“, tokioje pačioje pozicijoje Airijos čempionate finišavusi „Derry City“ bei Suomijos vicečempionė Turku „Inter“.

Tarp neskirstytų komandų atsidūręs „Kauno Žalgiris“ gali susitikti su Vengrijos vicečempione Sėkešfehėrvaro „Fehervar“, Norvegijos vicečempione „Bodo/Glimt“ arba Estijos bronzine prizininke Talino „Nomme Kalju“.

Burtai bus traukiami pirmadienį, nuo 14 val.

Visi pirmo etapo, kuris šiemet koronaviruso pandemijai sujaukus įprastą tvarkaraštį susidės tik iš vienų rungtynių, susitikimai bus žaidžiami rugpjūčio 27 d.

Dvikovų šeimininkus paskelbs UEFA, įvertinusi atitinkamose šalyse taikomus kelionių ribojimus. Mačai gali būti žaidžiami ir neutralioje teritorijoje.

Lygiųjų atveju, komandų lauktų pratęsimas ir baudinių serija.

Primename, kad Europos lygos atrankos varžybas iš viso sudaro keturi etapai.

Kvalifikacijos burtai traukiami dar neužbaigus šio Europos lygos sezono.

Pirmadienį ir antradienį įvairiuose Vokietijos miestuose vyks ketvirtfinalių dvikovos. Šiame etape jėgas išbandys du Anglijos klubai, po vieną Ispanijos, Ukrainos, Šveicarijos, Italijos, Vokietijos ir Danijos komandą.

Dėl kelialapio į pusfinalį pirmadienį Diuseldorfe Milano „Inter“ futbolininkai kovos su Lėverkuzeno „Bayer“, o Kelne santykius aiškinsis „Manchester United“ ir „Copenhagen“.

Antradienį Gelzenkirchene Donecko „Šachtar“ žais su „Basel“, „Wolverhampton“ Duisburge varžysis su „Sevilla“.

Visas ketverias rungtynes tiesiogiai rodys „TV3 Sport“ ir „TV3 Sport 2“ kanalai bei vaizdo transliacijų internetu platforma „Go3“.

„Inter“ aštuntfinalyje 2:0 palaužė „Getafe“ futbolininkus, o „Bayer“ bendru rezultatu 4:1 privertė pasiduoti Glazgo „Celtic“ ekipą. Neseniai pasibaigusiame Italijos čempionate „Inter“ užėmė antrąją vietą ir įgijo teisę ateinantį sezoną žaisti UEFA Čempionų lygoje. Tuo tarpu „Bayer“ Vokietijos pirmenybėse liko tik penktas, todėl vėl rungtyniaus Europos lygoje.

„Manchester United“ ketvirtfinalyje dvejų rungtynių seriją su Linco LASK laimėjo net 7:1. Tuo tarpu „Copenhagen“ 3:1 pranoko Stambulo „Basaksehir“ komandą. „Raudonieji velniai“ Anglijoje užėmė trečiąją vietą ir pateko į Čempionų lygą. LASK praėjusiame Austrijos čempionate buvo tik ketvirtas.

Ukrainos čempionas „Šachtar“ praėjusiame Europos lygos etape dviejų mačų serijoje 5:1 sutriuškino „Wolfsburg“. „Basel“ 4:0 nepaliko vilčių Frankfurto „Eintracht“. „Basel“ Šveicarijos pirmenybėse liko trečias.

„Wolverhampton“ aštuntfinalyje eliminavo Pirėjo „Olympiacos“ futbolininkus – 2:1. „Sevilla“ 2:0 nugalėjo „Roma“ klubą. „Sevilla“ yra net penkiskart Europos lygos čempionė. Tai šio turnyro rekordas. „Sevilla“ Ispanijos pirmenybėse buvo ketvirta ir kitą sezoną jau kovos Čempionų lygoje. „Wolverhampton“ Anglijoje užėmė septintąją poziciją.

Šio sezono Europos lygos pusfinalio dvikovos vyks rugpjūčio 16 ir 17 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)