Rinkimus dėl LFF prezidento posto Tomui Danilevičiui rezultatu 6:71 pralaimėjęs P. Malžinskas pateikė ieškinį dėl Rimanto Žvingilo išsakytų minčių.

Be to, VRFS vadovas pateikė skundą Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) drausmės komisijai dėl Sergejaus Slyvos pasisakymų.

„Šiandien gavau teisininkų komandos rekomendacijas ir išvadas dėl faktinių aplinkybių per rugpjūčio 1 d. įvykusią LFF konferenciją.

Vadovaujantis šia informacija priėmiau šiuos sprendimus:

– Klaipėdos apskrities futbolo federacijos vadovui Rimantui Žvingilui yra teikiamas ieškinys į Klaipėdos teismą dėl tikrovės neatitinkančios informacijos pripažinimo ir neturtinės žalos atlyginimo.

– Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) drausmės komisijai yra pateiktas mano skundas dėl UEFA kategorijos teisėjų inspektoriaus Sergejaus Slyvos pasisakymų, prašant įvertinti ar nėra pažeistos LFTA Drausmės kodekso 3 str. nuostatos.

Teisinės išlaidos bus apmokėtos iš mano asmeninės sąskaitos“, – savo „Facebook“ paskyroje ketvirtadienio rytą rašė P. Malžinskas.

Tiek R. Žvingilas, tiek S. Slyva LFF konferencijos metu netiesiogiai užsiminė apie galimą nesąžiningą P. Malžinsko veiklą praeityje dirbant futbolo teisėjo darbą.

Aršiai P. Malžinską kritikavę LFF delegatai nevengė ir skambių epitetų. S. Slyva pavadino buvusį kolegą „pigia preke“, o bičiulį T. Danilevičių sveikinęs R. Žvingilas linkėjo jam netapti „politine kekše“.

Konferencijos metu ne vienas delegatas P. Malžinsko dalyvavimą LFF prezidento rinkimuose vadino politiniu žaidimu – VRFS vadovo buvo reikalaujama prisipažinti, kuriuo numeriu jis yra keliamas rinkimuose į Seimą.

Į Seimą kandidatuoti P. Malžinskas nutarė su Liberalų sąjūdžiu. Jis pasirinko Jotvingių (Druskininkų – Lazdijų) rinkimų apygardą, skelbia BNS.

„Liberalų sąjūdžio komandą renkasi principingi žmonės, nebijantys kovoti su kur kas daugiau įtakos turinčiais oponentais. Džiaugiuosi, kad su Pauliumi turime bendrų tikslų. Tiek patirties sporte ir jo vadyboje turintis žmogus yra labai reikalingas Seime. Tikiu, kad jis, tapęs politiku, ir toliau siektų skaidrumo sporte“, – teigė Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Pasak P. Malžinsko, kai kurie procesai Lietuvos sporte tik dar kartą parodo, kokia teisinga mintis, jog ir geriausia demokratija gali žlugti, jeigu nieko nebus daroma.

„Taip, federacijos privalo išlaikyti nepriklausomumą. Tačiau jų veikloje turi būti įtvirtinti labai aiškūs skaidrumo ir atvirumo principai, turi būti taikomi patys aukščiausi reputacijos ir visuomenės pasitikėjimo standartai.

Sporto politika mūsų šalyje neturi aiškios krypties, tai rodo ir už sportą atsakingos institucijos mėtymas iš ministerijos į ministeriją. Savo tikslus atvirai deklaravau jau ne kartą – skaidrių ir sąžiningų sporto organizacijų mūsų šalyje turi būtų kuo daugiau. Tam reikia ne tik politinių sprendimų, bet ir pačių sporto bendruomenių, klubų ir visų sporto veikloje dalyvaujančių asmenų aktyvaus įsitraukimo į organizacijų veiklą.

Reikia naujo požiūrio. Tik taip mes ugdysime „fair play“ mentalitetą. Mano sprendimas kandidatuoti su Liberalų sąjūdžių – tai siekis daryti konkrečius darbus ir pokyčius“, – argumentus dėstė P. Malžinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)