Pasaulyje tęsiantis naujojo koronaviruso pandemijai Tarptautinės futbolo asociacijos valdyba (IFAB) nurodė, kad rungtynių teisėjas turės teisę nuspręsti, ar kosėjimas turi būti pripažintas įžeidžiamu elgesiu.

IFAB tyčinį apkosėjimą laiko tolygiu arba panašiu „iššaukiamos, įžeidžiamos ar smurtingos kalbos ir/arba ženklų vartojimą“.

„Kaip ir visų pažeidimų atveju, teisėjas turi priimti sprendimą dėl pažeidimo tikrojo pobūdžio“, – sakoma pranešime.

„Jeigu jis aiškiai atsitiktinis, tuomet teisėjas nesiims jokių veiksmų – arba jeigu „kosėjimas“ įvyko tarp žaidėjų esant dideliam atstumui“, – pažymėjo IFAB.

„Tačiau jeigu tai įvyksta pakankamai arti, kad būtų aiškiai įžeidžiama, tuomet teisėjas gali imtis veiksmų“, – pridūrė valdyba.

FA nustatyta taisyklė mėgėjiško futbolo rungtynėms Anglijoje įsigaliojo nedelsiant.

„Jeigu incidentas nebuvo pakankamai rimtas, kad būtų vertas išsiuntimo, gali būti pateiktas perspėjimas dėl „nesportiško elgesio“, – sakoma asociacijos dokumente.

FA pridūrė, kad teisėjai neturi stengtis bausti už „įprastą“ kosėjimą ir drausminiai „veiksmai gali būti palaikomi tik tuomet, kai akivaizdu, jog tai buvo aiškiai prieš ką nors kitą nukreiptas veiksmas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)