Koja kojon žengusios „Klagenfurt“ ir „Ried“ komandos sezoną baigė surinkusios po 64 taškus, tad nugalėtoją lėmė įvarčių santykis.

Paskutiniame ture „Klagenfurt“ pasistengė iš peties, 6:1 sutriuškinusi Insbruko „Wacker“.

Tačiau dar daugiau įvarčių krito tuo pačiu metu vykusiose „Ried“ ir Vienos „Floridsdorfer“ rungtynėse.

Šeimininkai jau per pirmas 20 min. pasižymėjo keturis kartus. Iš viso jie kamuolį į tinklą siuntė devynis sykius, įskaitant du smūgius nuo 11 m žymos.

Tokio įvarčių fejerverko su kaupu pakako, kad „Ried“ finišuotų turnyro lentelės viršūnėje.

„Atrodė, kad kai tik mes pelnome įvartį, jie irgi iškart atsako dar vienu – labai įdomu“, – stebėjosi „Klagenfurt“ ekipos vairininkas Robertas Micheu.

O vienas klubo savininkų Željko Karajica kalbėjo be užuolankų.

„Tai buvo farsas ir gėda. Žinoma, mes protestuosime. Blogiausia, kad negirdėjau nė žodžio iš lygos vadovybės, jog šias rungtynes vertėtų ištirti – visiška tyla. Jei jie galvoja, kad išaušo įprastas pirmadienis, labai klysta“, – įsiutęs buvo galimybe pakilti tarp elito nepasinaudojusios ekipos atstovas.

„Klagenfurt“ stovyklą ypač supykdė faktas, jog sutriuškintas „Floridsdorfer“ klubas kai kuriuos savo žaidėjus išleido atostogų nelaukdamas turnyro pabaigos.

Savo ruožtu, vieni antro diviziono autsaiderių išplatino pranešimą, kuriame apgailestavo dėl paskutinio turo rezultato, bet neigė bet kokius įtarimus.

„Žinome, kad tokiu žaidimu nuvylėme žmones. Šis pralaimėjimas kelia mums rūpestį ir galvos skausmą. Norėtume atsiprašyti viso klubo vardu dėl neprofesionalaus komandos pasirodymo. Tačiau kategoriškai ginsimės nuo įvairių kaltinimų, kurie pasigirdo mūsų atžvilgiu. Artimiausiomis dienomis ir savaitėmis išsamiai analizuosime tokio rezultato priežastis“, – paskelbė „Floridsdorfer“ klubas.

„Ried“ Austrijos „Bundesliga“ pirmenybėse kitą sezoną pakeis autsaiderį „Swarovski Tirol“.

Šalies čempionu 14-ą kartą ir septintus metus paeiliui tapo „Salzburg“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)