Įvykdyti vieną iš svarbiausių pastarojo laiko užduočių klubui prireikė mėnesio, o kandidatus rinktis teko iš visos Europos. Naujuoju komandos vedliu pretendavo tapti strategai iš Islandijos, Ispanijos, Portugalijos, Armėnijos, Sakartvelo, Latvijos ir Lenkijos. Galiausiai pasiektas susitarimas su pastarosios šalies atstovu.

„Ieškojome tokio trenerio, kuris su minimaliais resursais pasiektų geriausią įmanomą rezultatą. Mums buvo svarbu, kad strategas suprastų, kur mes esame ir ko siekiame.

Lenkijoje tarp trenerių vyrauja milžiniška konkurencija, todėl jie turi įdėti labai daug pastangų, kad būtų pastebėti.

Aktualu ir tai, kad lenkai supranta mūsų mentalitetą. Matome jų požiūrį, motyvaciją, o kalbant apie Janušą – ir pozityvumą.

Reikia pridurti, kad trenerio individualūs tikslai sutampa su klubo tikslais, jis puikiai supranta šiuolaikinį futbolą, todėl toks pasirinkimas“, – pasakojo klubo prezidentas J. Nevoina.

Treneris jau stebėjo savo naujųjų auklėtinių dvikovą su „Žalgiriu“ bei lankėsi pergalingose B komandos rungtyntėse Trakuose prieš „Žalgirį B“.

„Aš noriu ne tik laimėti, tačiau man svarbu, kaip tos pergalės bus pasiektos. Noriu, kad mano komanda kurtų žaidimą. Propaguoju puolamąjį stilių, būtent jis leidžia greičiausiai žaidėjams atsiskleisti ir tobulėti.

Džiaugiuosi Lietuvoje sutikęs draugiškus ir padėti pasirengusius, atvirus žmones. Man patinka iššūkiai, todėl smagu, kad esu čia“, – sakė J. Niedviedzas.

Visą karjerą naujasis „Riterių“ strategas kol kas vystė gimtojoje Lenkijoje. Tarp didžiausių jo pergalių – nugalėtojų titulai antroje ir pirmoje šalies lygose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)