Karščiausia buvo Marijampolėje, kur šalies čempionė „Sūduva“ liko vos aštuoniese, bet vis tiek sugebėjo nepralaimėti lygos naujokei Gargždų „Bangai“ – 0:0 (0:0).

Itin principingai teisėjavęs Manfredas Lukjančukas jau 35 minutę iš aikštės išvijo saugą Thomą Salamoną, kuris po savo paties šiurkščios pražangos prieš varžovą dar nevykusiai suvaidino ir Roberto Vėževičiaus agresiją bei it pakirstas krito ant žemės.

52 min. už paskutinės vilties pražangą raudoną kortelę prieš save išvydo antras šeimininkų austras – Danielis Offenbacheris, o 86 min. iš stadiono buvo išprašytas vos keliolika minučių ant vejos praleidęs, bet liežuvio nesuvaldęs latvis Valerijus Šabala.

Prieš tai už pernelyg aršiai reikštas emocijas palikti atsarginių žaidėjų suolą buvo priverstas ir atsarginis „Sūduvos“ vartininkas Ignas Plūkas.

Maža to, geltonų kortelių neišvengė ir Ivanas Kardumas, Andro Švrljuga, Povilas Leimonas, Aleksandaras Živanovičius, Ivanas Hladikas, Glebas Kluškinas bei trenerio Sauliaus Širmelio asistentas Eivinas Černiauskas.

Nenuostabu, kad teisėjo adresu po tokių griežtų nuobaudų iš tribūnų ėmė skrieti visa paletė necenzūrinių skanduočių, o pasibaigus mačui skambėjo: „Gėda, gėda“.

Net trijų žaidėjų kiekybinę persvarą turėjusiai „Bangai“ taip ir nepavyko ja iki gali pasinaudoti.

Suvalkiečiai, inicijuoti I. Kardumo, po finalinio švilpuko demonstratyviai prieš teisėjų akis atliko džiaugsmo šokį.

Po šių lygiųjų pirmenybių lyderės „Sūduvos“ persvara prieš ją persekiojantį Vilniaus „Žalgirio“ sumenko iki trijų taškų, nes žaliai-balti nepaslydo ir namuose 1:0 (1:0) įveikė „Riterius“.

Vienintelį susitikimo sostinėje įvartį jau 6 min. kaire koja pelnė prancūzas Hugo Videmontas.

Po 11 turų „Sūduva“ turi 26, „Žalgiris“ 23, o „Kauno Žalgiris“ – 22 taškus.

Ketvirta iš eilės kauniečių pergalė

Pergalingai trečią čempionato ratą pradėjo Roko Garasto treniruojami „Kauno Žalgirio“ futbolininkai 11-ojo turo rungtynėse jie namuose rezultatu 3:2 (2:0) trečią kartą šiame sezone įveikė „Panevėžį“.

Vos prasidėjus susitikimui aikštės šeimininkams teko atlikti priverstinį keitimą – rungtynių tęsti nebegalėjusį Jurijų Bušmaną pakeitė Pijus Širvys.

Klampiose rungtynėse abi komandos sunkiai kūrė progas, nors šiek tiek aštriau jas pradėjo „Panevėžio“ komanda, kuri keletą kartų pabandė smūgiuoti iš toli.

Pirmojo kėlinio pabaigoje žiūrovai išvydo pirmąjį įvartį, kurį pelnė žalgiriečiai. Emmanuelis Davidas atliko perdavimą į baudos aikštelę, o aukščiau už varžovus iššokęs Simonas Urbys galva kamuolį nukreipė į vartus.

Vos prasidėjus antrai rungtynių pusei žalgiriečiai padvigubino rezultatą. Po Egidijaus Vaitkūno iš užribio išmesto kamuolio varžovų vartininkas kumščiavo kamuolį, o jis nukrito tiesiai į Kauno komandos kapitono Lino Pilibaičio kojas. Kapitonas neklydo ir padvigubino aikštės šeimininkų pranašumą.

Atrodė, kad Roko Garasto auklėtiniai užtikrintai kontroliuoja rungtynes, tačiau tada „Panevėžio“ puolėjas Jorge Elias pelnė rezultatą švelninantį įvartį.

Rezultatui esant 2:1, abi komandos neteko po vieno iš futbolininkų. „Kauno Žalgirio“ gretose antrą geltoną kortelę užsidirbo E. Davidas, o „Panevėžio“ komandoje netrukus už antrą geltoną kortelę buvo išvytas J. Elias.

Per likusį rungtynių laiką abi komandos dar kartą apsikeitė įvarčiais. Iš pradžių, po Beno Aniso perdavimo, savo debiutinį įvartį A lygoje įmušė aikštėje po keitimo pasirodęs Domantas Vitkus, o paskutiniu rungtynių momentu tapo „Panevėžio“ įvartis po baudos smūgio.

A lygos turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (212)