Paskutiniajame pirmenybių mače Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai svečiuose 2:2 sužaidė su vietos lygoje neišsaugojusiais „Leganes“ futbolininkais.

9-ąją minutę čempionus į priekį išvedė Sergio Ramosas, pelnęs 11-ąjį įvartį šį sezoną, bet prieš pertrauką šeimininkai rezultatą išlygino.

52-ąją minutę „Real“ vėl buvo priekyje po tikslaus Marco Asensio smūgio, tačiau 79-ąją minutę „Leganes“ vėl rezultatą išlygino bei taip išplėšė tašką.

Didžiausia paskutinio „La Liga“ turo intriga buvo susijusi su kova dėl 6-osios vietos, kuri leidžia kitą sezoną dalyvauti UEFA Europos lygoje.

Tokią teisę dramatiškai iškovojo San Sebastiano „Real Sociedad“.

Nors „Granada“ futbolininkai 4:0 sutriuškino Bilbao „Athletic“ bei buvo per plauką nuo šeštosios pozicijos, vienas Adnano Januzajaus įvartis apvertė situaciją aukštyn kojomis.


Belgas 87-ąją minutę įmušė baudos smūgį ir nulėmė „Real Sociedad“ lygiąsias 1:1 su Madrido „Atletico“. Baskams šio taško užteko tam, kad susilygintų su „Granada“ ekipa bei aplenktų ją įvarčių santykiu.

„Real Sociedad“ paskutinį kartą Europos lygoje varžėsi 2017-2018 metų sezone.

Tiesa, nors ir finišavo septinta, „Granada“ iškovojo teisę pirmą kartą istorijoje žaisti Europos lygos atrankoje.


Tik pernai iš antrosios lygos pakilusi „Granada“ už savęs paliko lemiamame ture taškus barsčiusias konkurentes „Getafe“ ir „Valencia“.

Aštuntoje vietoje likusi „Getafe“ 0:1 nusileido „Levante“, o „Valencia“ 0:1 neprilygo „Sevilla“ vienuolikei bei užėmė devintąją poziciją.

Kitose rungtynėse „Osasuna“ ir „Mallorca“ sužaidė 2:2, o Barselonos „Espanyol“ ir Vigo „Celta“ išsiskyrė be įvarčių 0:0.

Į antrąją šalies lygą iškrito „Leganes“, „Mallorca“ ir „Espanyol“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)