Kovo viduryje sezoną sustabdžius trims mėnesiams „Barca“ turnyro lentelės viršūnėje lenkė Madrido klubą dviem taškais, tačiau įspūdingą sportinę formą demonstravusio Sergio Ramoso vedami „Real“ sugebėjo laimėti 10 rungtynių iš eilės ir išversti katalonus iš sosto.

Patys „Barcelonos“ futbolininkai antroje sezono dalyje atrodė blankiai – Katalonijos klubas trejas rungtynes sužaidė lygiosiomis, o ketvirtadienį patyrė pirmąjį vietinių pirmenybių pralaimėjimą savame „Camp Nou“ stadione nuo 2018-ų metų lapkričio.

Antrame dvikovos su „Osasuna“ kėlinyje įspūdingu baudos smūgiu rezultatą išlyginęs Leo Messi vietoje įvarčio šventimo piktai numojo ranka. Tai buvo 23-ias argentiniečio įvartis šių metų „La Liga“ pirmenybėse, kuriose Barselonos klubo kapitonas atliko ir 20 rezultatyvių perdavimų, taip tiesiogiai sukurdamas daugiau nei pusę (43 iš 81) visų komandos sezone pelnytų įvarčių.

Susitikimo pabaigoje šeimininkai spaudė nuo 77-os minutės dešimtyje likusių varžovų vartus, tačiau pergalingą įvartį per teisėjo pridėtą laiką pelnė „Osasunos“ atstovas Roberto Torresas. Katastrofiška rungtynių baigtis perpildė „Barcos“ kapitono kantrybę – po dvikovos Messi negailėjo kritikos savo komandai.

„Šios rungtynės mums įkūnijo visus metus. Juos praleidome būdami chaotiška ir silpna komanda. Madridas padarė savo darbą laimėdami visas rungtynes, kas yra įspūdinga, bet ir mes jiems padėjome tapti čempionais.

Turime kritiškai pažvelgti į tai, kaip mes žaidėme, pradėdami nuo žaidėjų ir peržvelgdami visą klubą. Kaip daug kas sako – mes pralaimėjome lenktynėse dėl titulo dėl savo klaidų, ne dėl Madrido sėkmės. Susidaro įspūdis, jog mūsų komanda stengiasi, bet nesugeba įgyvendinti išsikeltų tikslų.“

Quique Setieno auklėtiniai dar turi galimybę išgelbėti savo sezoną. „Barcelona“ rugpūčio 8-ą Čempionų lygos aštuntfinalyje susitiks su „Napoli“ futbolininkais. Pirmoji komandų tarpusavio akistata baigėsi lygiosiomis 1:1.

Visgi šešis kartus geriausiu planetos futbolininku išrinktas argentinietis prieš artėjantį atsakomąjį mūšį optimizmu netryško. Kalbėdamas apie nuviliantį sezoną Messi atsiminė ir praėjusių bei užpraeitų metų žygius Europoje, kuriuos nutraukė skaudūs pralaimėjimai „AS Roma“ ir „Liverpool“ futbolininkai.

„Roma, Liverpulis... Sirgallių kantrybė senka, nes mes jiems nieko neduodame. Jei mes norime kovoti Čempionų lygoje, daug kas turi pasikeisti. Žaisdami taip, kaip žaidėme, mes pralaimėsime prieš „Napoli““.

33-ejų metų argentiniečio atstovaujama „Barcelona“ Ispanijos futbolo pirmenybių čempione per visą istoriją yra tapusi 26 kartus, o principiniai varžovai „Real“ šią savaitę nugalėtojų taurę virš galvų kėlė jau 34-ą sykį.

Čempionų lygoje Katalonijos klubas triumfavo penketą kartų. Keturis sykius „Barcos“ triumfui įtakos turėjo ir nuo 2004-ų komandai atstovaujantis Messi, o vienintelį kartą be jo katalonai šį apdovanojimą iškovojo 1991-92 metų sezone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)