Antradienį vakare Gian Piero Gasperini auklėtiniai namuose 6:2 (4:1) subombardavo „Brescia“ vartus.

„Hat-trick'ą“ surinko kroatas Mario Pašaličius, po įvartį pridėjo olandas Martenas de Roonas, ukrainietis Ruslanas Malinovskis bei kolumbietis Duvanas Zapata.

„Atalanta“ bent trumpam pakilo į antrą vietą turnyro lentelėje (70 taškų), 2 taškais aplenkdami rungtynėmis mažiau sužaidusį Milano „Inter“.


Tuo metu rezultatyvumu su Bergamo futbolininkais nė iš tolo negali lygintis net lyderis Turino „Juventus“.

„Atalanta“ šiame „Serie A“ sezone per 33 turus jau pelnė 93 įvarčius. „Inter“ ir Romos „Lazio“ sąskaitose „tėra“ po 68 tikslius smūgius, „Juventus“ – 67.

„Atalanta“ varžovų gynybą labiausiai siaubia puolėjas iš Kolumbijos Luisas Murielis (17 įvarčių) ir bene svarbiausia komandos figūra Josipas Iličius (15 įv.). Kiek giliau aikštėje žaidžiantis 32-ejų slovėnas „Serie A“ pasižymėjo ir 8 rezultatyviais perdavimais.

„Scudetto“ toks žaidimas sparčiai kylančiai naujai Italijos futbolo jėgai šiemet veikiausiai neatneš, tačiau nesižavėti juo neįmanoma.


Penkiuose pagrindiniuose Europos futbolo čempionatuose tik sezoną jau baigęs „Bayern“ sugebėjo dažniau siųsti kamuolį į varžovų vartų tinklą.

Bavarai Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse per 34 mačus sumušė 100 įvarčių – vidutiniškai 2,94 per rungtynes.

„Atalanta“ taip pat turėtų pasiekti dviejų nulių zoną, kadangi priešakyje dar liko penki mačai. Kol kas komandos įvarčių vidurkis yra 2,82.


Rezultatyviausi Italijoje Milano priemiesčio atstovai buvo ir praėjusiame sezone, kai pelnė 77 įvarčius ir užėmė trečią vietą „Serie A“, pirmą kartą klubo istorijoje patekdami į UEFA Čempionų lygą.

Pastarojoje „Atalanta“ liko ištikima sau ir žaidimo braižo nekeitė. Į ketvirtfinalį iškopę ir rugpjūtį akistatos su „Paris Saint-Germain“ laukiantys naujokai kol kas gali pasigirti 16 taiklių smūgių – tai yra šeštas rezultatas Čempionų lygoje.

Tuo metu savo tėvynėje G. P. Gasperini vyrukai jau dabar gali vadintis rezultatyviausia šio amžiaus komanda.

Tiesa, visų laikų šalies rekordas atrodo nepasiekiamas net ir jiems. 20 ekipų „Serie A“ turnyre daugiausiai įvarčių 1949-1950 metų sezone surinko „Milan“ – net 118.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)