Praėjusį vasarį UEFA dviem sezonams eliminavo „Manchester City“ iš Europos taurių turnyrų ir nurodė sumokėti 30 mln. eurų baudą.

Klubas praėjusį mėnesį pateikė apeliaciją Lozanoje (Šveicarija) įsikūrusiam arbitražo teismui, kurią pastarasis pirmadienį didžiąja dalimi patenkino.

Panaikintas UEFA draudimas dalyvauti tarptautiniuose turnyruose, o bauda sumažinta trigubai – iki 10 mln. eurų.

UEFA sankcijos buvo skirtos dėl manipuliavimo finansiniais duomenimis teikiant ataskaitas 2012-2016 metais ir nepakankamo bendradarbiavimo tiriant šią bylą.

Tyrimas buvo pradėtas 2018 metais pasirodžius informacijai, jog „Manchester City“ klaidino UEFA nurodydamas savo finansavimo šaltinius ir pajamas bei išlaidas. Klubas nuo 2008 metų priklauso Abu Dabio (Jungtiniai Arabų Emyratai) kompanijai, valdomai šeicho Mansouro.

UEFA finansinės drausmės taisyklės riboja priklausomybę nuo vieno finansinio šaltinio ir reikalauja subalansuoti klubų biudžetus.

Vis dėlto CAS nusprendė, kad UEFA surinktos medžiagos nepakanka visiems kaltinimams pagrįsti.

Tokia atomazga komplikuoja kito Mančesterio klubo „Manchester United“ galimybes sugrįžti į Čempionų lygą.

„Manchester City“ kartu su naujuoju Anglijos čempionu „Liverpool“ jau yra užsitikrinę vietas kito sezono varžybose, tuo metu „Manchester United“ šiuo metu užima penktą vietą, kuri taip pat būtų atvėrusi kelius į pajėgiausią Europos turnyrą, jei kelialapis būtų atimtas iš miesto kaimynų.

Tiesa, Ole Gunnaro Solskjaero treniruojama ekipa jau pirmadienio vakarą gali šoktelti į trečią vietą, jei namuose įveiks „Southampton“.

Rungtynėmis mažiau sužaidę „raudonieji velniai“ tašku atsilieka nuo „Leicester City“ ir dviem – nuo Londono „Chelsea“. Pastarosioms komandoms iki sezono finišo liko trys turai.

Iškopti į Čempionų lygą „Manchester United“ gali ir kitu šlaitu: laimėdami UEFA Europos lygą, kurios aštuntfinalį pradėjo išvykoje 5:0 sutriuškindami Linco LASK (Austrija). Dar kartą komandos surems pečius rugpjūčio 5 d. Mančesteryje.

Savo ruožtu, antrą vietą „Premier“ lygoje užsitikrinę Josepo Guardiolos auklėtiniai rugpjūtį pratęs kovą su Madrido „Real“ (Ispanija) Čempionų lygos aštuntfinalyje. Pirmasis mačas praėjusį vasarį Madride baigėsi svečių pergale 2:1, atsakomasis susitikimas vyks rugpjūčio 7 d. Mančesteryje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)