Po pirmojo etapo Šilalėje lyderės pozicijoje buvusi Jurbarko „Imsrė“ šios vietos neišlaikė ir savų žiūrovų akivaizdoje į priekį užleido Kauno FK „Arsenalą“, kuris laimėjo abi žaistas rungtynes. Atsigavimo ženklus rodo ir galingos sudėties Varėnos FK „Merkys“, taip pat laimėjęs abi rungtynes, o visos kitos komandos Jurbarke pabarstė taškų.

Kauno derbis ir pergalingi įvarčiai paskutinę minutę

Daug dėmesio šiame Lietuvos mažojo futbolo čempionato etape sulaukė Kauno derbis. Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynės tarp FC „Hegelmann Minifootball“ ir FK „Arsenalo“ buvo rezultatyvios, bet ne tokios atkaklios, kaip daugelis įsivaizdavo. „Arsenalas“ gan nesunkiai 7:1 sudorojo savo varžovus ir įrodė, kad bent jau šiai dienai jie yra stipresnė Kauno komanda.

Kitos rungtynės „Arsenalui“ jau buvo gerokai sunkesnės. Jiems teko žaisti prieš etapo šeimininkus Jurbarko „Imsrę“, kurie pirmąsias savo rungtynes 5:2 laimėjo prieš čempionato naujokus KKSC „Prienus“. Reikia paminėti, kad Prienų komandai tai buvo pirmieji įmušti įvarčiai šių metų čempionate.

Šiose rungtynėse „Arsenalas“ vienu metu pirmavo 2:0, bet „Imsrė“ parodė valią ir sugebėjo rezultatą išlyginti. Pergalingo įvarčio ieškojo abi komandos, bet galiausiai „Arsenalas“ (10 tšk.) paskutinę akimirką pelnė trečią įvartį ir iškovojo pergalę, kuri jiems leido pakilti į pirmąją turnyrinės lentelės vietą, o į antrąją nustumti tą pačią „Imsrę“ (9 tšk.).

Lietuvos mažojo futbolo čempionatas

„Antrosios rungtynės buvo labai sunkios. Čia laimėti galėjo bet kuri komanda. Džiugu, kad šįkart laimėjome mes, bet čempionatas dar ilgas, liko daug rungtynių ir tas pakilimas į pirmą vietą dar nieko nereiškia“, – po rungtynių kalbėjo „Arsenalo“ vadovas Karolis Vasiliauskas.

„Imsrės“ gynėjas Mantas Murauskas buvo nusiminęs, kad jo komanda pralaimėjo antrąsias rungtynes, tačiau pasidžiaugė tuo, kad šansą pasiekti revanšą jo komanda dar turės.

„Iš tikro labai apmaudu, kad rungtynių pabaigoje praleidome įvartį ir pralaimėjome. Turėjome savo progų įmušti trečią įvartį, bet viskas pasibaigė blogiau. Gerai bent tai, kad dar turėsime atsakomąsias rungtynes su „Arsenalu“, todėl galėsime reabilituotis po šio pralaimėjimo“, – sakė M.Murauskas.

Lūžusi nosis, „Merkio“ atsigavimas ir naujokų sunki pradžia

Įspūdingą pergalę paskutinę minutę iškovojo ir Vilniaus FK „Polivektris“. Pirmose savo rungtynėse „Polivektris“ 4:3 nugalėjo favorite laikytą FK „Šilalę-Prolain“. Pati Šilalės komanda 50 minutę buvo sugebėjusi atsigauti po šalto dušo ir išlygino rezultatą iki 3:3, bet „Polivektris“ paskutinės atakos metu pelnė pergalingu tapusį įvartį ir į savo sąskaitą įsirašė pirmąją pergalę.

Ją „Polivektris“ pasiekė be savo vartininko Andrejaus Borodich, kuriam rungtynių metu po susidūrimo su varžovu lūžo nosis ir prireikė net 4 siūlių. Visgi Andrejus pademonstravo geležinę valią ir antrose savo komandos rungtynėse jau sugrįžo į aikštę bei nebijojo jokio kontakto su varžovais.

Nors „Polivektris“ antrąsias rungtynes 4:9 pralaimėjo Varėnos „Merkiui“, tačiau plojimai „Polivektrio“ vartininkui buvo girdimi visų rungtynių metu. O kalbant apie „Merkį“, ši komanda taip pat laimėjo abi etapo rungtynes ir kartu su „Arsenalu“ tokios buvo vienintelės.

Lietuvos mažojo futbolo čempionatas

Šilalėje be taškų likęs „Merkys“ Jurbarke nugalėjo ne tik „Polivektrį“, bet ir SC-FK „Akmenę“, kurią palaužė rezultatu 5:2.

Pirmąjį etapą praleidęs komandos vadovas Dmitrij Krupovič šiame etape jau sustygavo savo komandą, nors priekaištų taip pat turėjo.

„Nežinau, galbūt mano sugrįžimas ir padėjo, bet manau, kad patys vyrai susiprato po Šilalės etapo. Susižaidimas jau gerėja, bet klaidų dar darome daug. Abi rungtynės buvo sunkios, abejose jose kurį laiką rezultatas buvo lygus, bet turime ilgą atsarginių suolą ir gal tai padėjo įmušti daugiau įvarčių ir žaisti aktyviau nei varžovai“, – akcentavo D.Krupovič.

Apskritai šiame etape buvo galima pamatyti gražų vaizdą. „Merkio“ gretose žaidžia ne vienas Lietuvos mažojo futbolo rinktinės narys, atstovavęs Lietuvai Socca pasaulio čempionate, ir jiems teko žaisti prieš rinktinės kapitoną Valentiną Baranovskij, ginantį „Polivektrio“ garbę, bei rinktinės trenerį Armando Tarlazį, kuris žaidžia SC-FK „Akmenės“ komandoje.

Ne tokie gražus vaizdai dar vyrauja čempionatų naujokų KKSC „Prienų“ gretose. „Prienai“ vis dar lieka be taškų ir nors jie įmušė pirmuosius savo įvarčius, bet antrose savo rungtynėse patyrė visišką sutriuškinimą. Po skaudaus pralaimėjimo Kauno derbyje, FC „Hegelmann Minifootball“ išliejo visą pyktį ir nušlavė Prienų komandą rezultatu 16:0.

Gražiausi etapo įvarčiai

Lietuvos mažojo futbolo asociacija tradiciškai kviečia įvertinti gražiausius etapo įvarčius ir balsuoti už labiausiai patikusį, paspaudžiant atitinkamą emociją. Gražiausius Jurbarko etapo įvarčius rasite žemiau esančiame vaizdo įraše.

Lietuvos mažojo futbolo čempionato II-ojo etapo (Jurbarke) rezultatai:

FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas) 1:7 FK „Arsenalas“ (Kaunas)

FK „Imsrė“ (Jurbarkas) 5:2 KKSC „Prienai“ (Prienai)

FK „Šilalė-Prolain“ (Šilalė) 3:4 FK „Polivektris“ (Vilnius)

FK „Merkys“ (Varėna) 5:2 SC-FK „Akmenė“ (Naujoji Akmenė)

FK „Imsrė“ (Jurbarkas) 2:3 FK „Arsenalas“ (Kaunas)

FC „Hegelmann Minifootball“ (Kaunas) 16:0 KKSC „Prienai“ (Prienai)

FK „Šilalė-Prolain“ (Šilalė) 6:3 SC-FK „Akmenė“ (Naujoji Akmenė)

FK „Polivektris“ (Vilnius) 4:9 FK „Merkys“ (Varėna)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)