Romelu Lukaku smūgis pirmajame kėlinyje išvedė „San Siro“ šeimininkus į priekį, tačiau Musa Barrow ir Musa Juwara įvarčiai rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę svečiams. Pastarajam futbolininkui tai buvo pirmasis karjeros įvartis, o dar prieš ketverius metus jis sėdėjo valtyje iš Gambijos į Italiją.

Būdamas 14-os, M. Juwara drąsiai sėdo į valtį ir siekdamas geresnio gyvenimo vienas pasileido į pavojingą kelionę link Italijos pietinių krantų. Jaunuolis iš Gambijos tapo vienu iš 25 tūkst. 2016 metais Italiją pasiekusių nelegalių nepilnamečių migrantų.

M. Juwara buvo perkeltas į Potencos miestą, kuriame netrukus pradėjo lankyti futbolo treniruotes. Greitai jis tapo mėgėjų komandos „Virtus Avigliano“ nariu bei pateko į šios ekipos trenerio Vitantonio Summa globą.

Jaunuolis iš Gambijos su savo treneriu užmezgė artimą ryšį, todėl šis su savo žmona Loredana Bruno nutarė vaikiną įsivaikinti bei tapti jo globėjais oficialiai.


M. Juwara pirmaisiais metais Italijoje demonstravo puikią formą ir sulaukė aukščiausios šalies lygos komandos „Chievo“ dėmesio. Tiesa, persikelti į šią komandą jam trukdė Italijos futbolo federacijos nuostatai, riboję nepilnamečių imigrantų galimybes pasirašyti su komandomis sutartis.

Vis dėlto su globėjų pagalba M. Juwara gavo reikiamus dokumentus ir 2017 metų lapkritį tapo „Chievo“ nariu. Puolėjas greitai tapo šio klubo jaunimo ekipos lyderiu bei 2019 metų pavasarį debiutavo pagrindinėje komandoje „Serie A“ čempionato mače.

Dvejų metų „Chievo“ gretose užteko įtikinti „Bologna“ komandą – Gambijos perlo talentu patikėjęs klubas už jaunuolį 2019 metų vasarą nepagailėjo 500 tūkst. eurų.

Nors „Bologna“ planavo leisti naujokui visą sezoną žaisti jaunimo ekipoje, M. Juwara paliko didelį įspūdį klubo treneriui Sinisai Mihajlovičiui, kuris jau spalį pasikvietė puolėją į pagrindinę komandą. Nuo tada 18-metis atgal nebesižvalgė.


„Serie A“ čempionate vilkėdamas „Bologna“ marškinėlius M. Juwara debiutavo vasarį akistatoje su „AS Roma“, o nuolat į aikštę pradėjo žengti tik atnaujinus sezoną birželį.

Mušdamas istorinį įvartį į „Inter“ vartus M. Juwara tapo jauniausiu „Bologna“ įvarčio autoriumi nuo 2003 metų. Jis tai padarė klube žaisdamas vos penktąsias rungtynes.

„Esu labai laimingas dėl savo pirmojo įvarčio ir skiriu jį savo šeimai. Esu dėkingas visiems, kurie padėjo man šioje sunkioje kelionėje“, – po pergalės sakė 18-metis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)