Bavarai Vokietijos taurės „DFB-Pokal“ finale 4:2 (2:0) pranoko Lėverkuzeno „Bayer“, apgynė titulą ir iškėlė jį į viršų 20-ą kartą.

Sužaidus valandą rezultatas jau buvo 3:0, o likęs pusvalandis tebuvo formalumas.

Prie pirmo kėlinio viduryje pasižymėjusių Davido Alabos (16 min.) ir Serge'o Gnabry (24 min.) po pertraukos prisijungė ir rezultatyviausias bavarų žaidėjas Robertas Lewandowski.

Lenkas, 59 min. sulaukęs tikslaus Manuelio Neuerio perdavimo per visą aikštę, nustebino visus, kai iš toli iškart šovė į vartus: toks sprendimas nustebino ir patyrusį varžovų vartininką Lukašą Hradecky, kuris, mėgindamas kamuolį atmušti kumščiais, deramai į jį nepataikė, šis nesėkmingai nukrito jam tarp kojų ir komiškai atsidūrė vartuose.

Per likusį laiką komandos dar apsikeitė įvarčiais: 63 min. po kampinio galva rezultatą kiek sušvelnino Svenas Benderis, 89 min. trijų įvarčių skirtumą atstatė tas pats R. Lewandowski, kuris šį sezoną savo sąskaitoje sukaupė jau 51-ą įvartį , o 90+4 min. 11 metrų baudinį realizavo Kai Havertzas.

Primename, kad „Bayern“ neseniai tapo ir „Bundesligos“ čempionais, o pernai taurės turnyro finale 3:0 sutriuškino „Leipzig“.

Tuo metu „Bayer“ ekipai taip ir nepavyko nuplauti apmaudo kartėlio – praėjusį savaitgalį ji paskutiniame ture nesugebėjo pakilti iki ketvirtosios vietos, liko penkta ir nepateko į UEFA Čempionų lygą.

„Bayer“ dviem taškais atsiliko nuo ketvirtojoje pozicijoje likusios Menchengladbacho „Borussia“ komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)