Ketvirtadienį H. Nagguezas oficialiai sukirto rankomis su pajėgiausia Tuniso ekipa „Esperance“ dėl trejų metų kontrakto.

Į tėvynę grįžtantis rungtyniauti 27-erių gynėjas nuo vasario turėjo sutartį su „Sūduva“, tad marijampoliečiai neketina jo paleisti už dyką.

„Žaidėjo kontrakte buvo nustatytas konkretus išpirkos dydis, šiuo punktu jis ir pasinaudojo. Kol kas perėjimo mokesčio nesame gavę, dar vykta procesas. Bet nemanau, kad čia kils kažkokių ginčų“, – Delfi teigė „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas, dar negalėjęs pasakyti, ar ekipa dairysis kito naujoko.

Kokios sumos laukia klubo sąskaitoje, jis neatskleidė. Portalas transfermarkt.com Tuniso rinktinės gynėją šiuo metu vertina 950 tūkst. eurų, tačiau jo išpirkos mokestis turėtų būti gerokai mažesnis.

2018 metais vienas galingiausių Egipto klubų Kairo „Zamalek“, neoficialiais duomenimis, už H. Nagguezą nepagailėjo 570 tūkst. eurų, kuriuos tuomet paklojo Susos „Sahel“ (Tunisas) ekipai.

Į „Sūduvą“ tunisietis atvyko kaip laisvasis agentas po to, kai daugiau nei du mėnesius nesulaukęs atlyginimo vienašališkai nutraukė sutartį su „Zamalek“.

Lietuvoje jis spėjo sužaisti tik vieną oficialų mačą, mat A lygos kovas sustabdė koronaviruso pandemija. Kaip ir kiti „Sūduvos“ legionieriai, H. Nagguezas buvo išleistas namo, bet Tunise prisivirė košės – balandį jis trumpam pabuvojo už grotų dėl karantino režimo pažeidimo, automobilio vairavimo neturint vairuotojo pažymėjimo ir pareigūno įžeidimo.

Gegužės pabaigoje atnaujinus A lygą, H. Nagguezas į Marijampolę taip ir negrįžo. Pastarąjį mėnesį žiniasklaidoje jis nuolat buvo siejamas su įvairiomis Afrikos ekipomis.

2015-aisiais Tuniso rinktinėje debiutavęs krašto gynėjas jos sudėtyje yra sužaidęs 22-ejas rungtynes. 2017-aisiais jis dalyvavo Afrikos Nacijų taurės turnyre, o 2018-aisiais – pasaulio čempionate Rusijoje, kur pasirodė dviejuose susitikimuose, o per mačą su Belgijos ekipa atliko rezultatyvų perdavimą.

Ryškių įrašų savo dosjė nestokojo ir pagrindinių „Sūduvos“ konkurentų iš Vilniaus naujokas D. N'Gogas.

31-erių puolėjas karjeros pradžioje rungtyniavo tokiuose klubuose kaip „Paris Saint-Germain“ (Prancūzija) ir „Liverpool“ (Anglija).

Tačiau jo žaidimas Lietuvoje virto mįslingu nesusipratimu.

Paskelbus karantiną D. N'Gogas pustrečio mėnesio kantriai laukė Vilniuje, savo gerbėjų nuobodulį vaikydamas socialiniame tinkle skelbiamais vaizdo įrašais iš Vingio parko ar Bernardinų sodo.

Kuomet futbolui galiausiai vėl buvo uždegta šviesa, prancūzas sužaidė vienintelį mačą su Vilniaus „Riteriais“ ir iškart po jo pranešė baigiantis karjerą.

Toks žaidėjo sprendimas pribloškė ne tik „Žalgirio“ vadovus, bet ir jo paties agentus.

„Likus savaitei iki sezono atnaujinimo jam buvo atliktas sveikatos patikrinimas – viskas buvo tvarkoje, fizinė būklė – taip pat. Po kelių dienų pats su juo kalbėjausi, Davidas niekuo nesiskundė. O po rungtynių jis pasakė, kad jaučia nuovargį ir nori baigti karjerą. Galvojome, kad jį tik prislėgė emocijos dėl pralaimėjimo, bet kitą dieną Davidas tą patį pakartojo klubo vadovei Vilmai Venslovaitienei.

Mūsų akimis, tokia atomazga tikrai liūdna, situacija – bloga. Klubas smarkiai pasitikėjo Davidu, daug iš jo tikėjosi, deja, viskas susiklostė nuviliančiai“, – Delfi pasakojo D. N'Gogui į Vilnių padėjęs atvykti agentas iš Ukrainos, nenorėjęs viešinti savo pavardės.

A lygoje puolėjas tik dukart apsivilko „Žalgirio“ marškinėlius ir pelnė vieną įvartį. Dar sykį jis buvo išbėgęs į aikštę LFF Supertaurės rungtynėse.

Panašus buvo ir kitos „Žalgiryje“ taip ir neįsižiebusios žvaigždės iš Prancūzijos likimas.

2018 metais sostinės klubas prisiviliojo 100 rungtynių Prancūzijos aukščiausioje lygoje sužaidusį buvusį „Nice“ ir „Metz“ saugą Mahamane'ą Traore.

Vis dėlto dvigubą pilietybę turintis Malio rinktinės atstovas neišsivadavo iš traumų liūno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)