Svečiai iš sostinės antradienį laimėjo 3:2 (1:1) ir žengė į kitą etapą, tačiau tokios pergalės, kaip pripažino jų treneris Ivanas Švabovičius, jam neteko regėti per visą karjerą.

„Neteko dar niekada gyvenime pasiekti tokios pergalės, bet ir po trisdešimt metų futbole būna pirmas kartas. Mes žaidėme, kovojome, tačiau po sprendimų aikštėje įvykiai pasisuko netikėta vaga“, – teigė BFA strategas.

Sužaidus 80 minučių Kazlų Rūdos futbolininkai pirmavo 2:1. Tuomet pasipylė kortelės.

Dar prieš tai iš techninės zonos išvarytas buvo „Šilo“ treneris Saulius Vikertas.

82-ą min. teisėjas Rolandas Adžgauskas parodė antrą geltoną kortelę šeimininkų puolėjui Ramūnui Mačežinskui.

Prabėgus vos keturioms minutėms toks pat likimas ištiko kitą komandos snaiperį Ričardą Beniušį.

„Nepaisant visų aplinkybių, reikia emocijas kontroliuoti. R. Beniušis, manau, savęs nesuvaldė, pradėjo skaičiuoti metrus, kiek atitraukti žaidėjų gyvatvorę, kas jau reiškia geltoną kortelę“, – komentavo I. Švabovičius.

Tiesa, išvarytas iš aikštės veteranas, regis, buvo dėl itin kurioziškos priežasties – nesutapo jo šortų ir po jais dėvėtų tamprių spalva.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius Delfi teigė, jog bus aiškinamasi, kodėl „Šilo“ žaidėjų apranga nebuvo patikrinta prieš rungtynes.

Beje, oficialiame rungtynių protokole nurodoma, jog R. Beniušis buvo pašalintas dėl necenzūrinių žodžių ar gestų.

Kaip ten bebūtų, šiuo epizodu aistros toli gražu nesibaigė. Vos po minutės Lukas Juodkunaitis išlygino rezultatą.

Tuomet „Šilo“ futbolininkai nustojo žaisti ir leido Augustui Aldoniui 88-ą min. pelnyti pergalingą įvartį.

Negana to, į aikštę dar buvo išbėgęs žiūrovas. Rungtynių protokolo pastabose įrašyta, jog „šeimininkų komanda neužtikrino arbitrų saugumo, po rungtynių, pakeliui į rūbinę, šeimininkų sirgaliai arbitrus apipylė neaiškios kilmės skysčiu“.

BFA varžovai trečiame etape paaiškės ketvirtadienį ištraukus burtus.

Primename, kad „Šilas“ praeityje ne kartą buvo linksniuojamas dėl keistų rungtynių pabaigų. 2017 metais dar prieš sezono startą Kazlų Rūdos klubas pasitraukė iš A lygos taip ir nespėjęs joje debiutuoti – tuomet ekipa sukėlė įtarimų dėl savo pasirodymo kontrolinėse rungtynėse su kaimynais iš Latvijos.

Dėl antradienio mačo LFF įspėjimo iš lažybų rinkos stebėtojų kol kas nėra gavusi.

Šiame sezone „Šilas“ žaidžia mėgėjiškose II lygos varžybose, BFA dalyvauja I lygoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)