Arbitras skyrė tris 11 m baudinius, o iš viso nuo žymos buvo smūgiuojama net keturis kartus, mat vieną baudinį teko pakartoti.

Namuose žaidusi ir dukart pirmavusi „Barcelona“ po permainingos kovos tenkinosi rezultatyviomis lygiosiomis 2:2 (1:1).

11-ą min. katalonams pakėlus kampinį savo baudos aikštelėje neužtikrintai sužaidė „Atletico“ puolėjas Diego Costa, nuo kurio atšokęs kamuolys atsidūrė vartų tinkle.

19-ą min. į šeimininkų baudos aikštelę įsiveržęs Yannickas Carrasco uždirbo pirmą 11 m baudinį, kurio realizuoti stojo D. Costa.

Ispanijos pilietybę turintis brazilas savo ankstesnės klaidos neištaisė – jo bandymą atlaikė Marcas-Andre ter Stegenas. Tačiau teisėjas pastebėjo, jog vartininkas abiem kojomis iššoko už vartų linijos, ir liepė baudinį pakartoti.

Šįkart iniciatyvos ėmęsis Saulis Niguezas buvo tikslus.

Po pertraukos minimalią pražangą „Atletico“ baudos aikštelėje išprovokavo Nelsonas Semedo, o Lionelis Messi 50-ą min. baudinį realizavo Antonino Panenkos stiliumi kilstelėdamas kamuolį ties vartų viduriu.

Simboliška, kad tokiu būdu argentinietis pelnė savo 700-ąjį įvartį karjeroje.


Tačiau lazda turi du galus – po 12 min. tas pats N. Semedo pavojingoje zonoje neatsargiai užkliudė Y. Carrasco, ir belgas antrą kartą savo komandai įteikė progą išlyginti rezultatą nuo 11 m žymos.

M.-A. ter Stegenas ir vėl buvo arti tikslo, bet S. Niguezas galėjo lengviau atsikvėpti – kamuolys atsidūrė vartuose.

„Barcelona“ lygiosiomis sužaidė antrą kartą iš eilės ir trečią per pastaruosius keturis turus. 70 taškų turintys Quique Setieno auklėtiniai rizikuoja paleisti į priekį lyderį Madrido „Real“ (71 tšk.), kuris yra sužaidęs maču mažiau.

„Atletico“ (59 tšk.) išlieka trečioje pozicijoje, 2 taškais lenkdamas „Sevilla“.

Kitose antradienio rungtynėse „Sevilla“ svečiuose 3:0 sutriuškino „Leganes“, o „Mallorca“ net 5:1 savoje teritorijoje nepasigailėjo Vigo „Celta“ futbolininkų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)